Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι χθες το απόγευμα (18/8/2012) στο Κλειδί Ημαθίας, ξεκίνησαν να πυροβολούν άσκοπα με όπλα καλάσνικοφ .

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο δράστες που περιφέρονταν με μοτοποδήλατο και περιεργάζονταν σπίτια στο χωριό, ξαφνικά στη θέα ότι τους είδε ιδιώτης που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του άρχισαν να πυροβολούν άσκοπα στον αέρα και κατόπιν στην πρόσοψη της οικίας του.
Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, όταν αντιλήφθηκαν αστυνομικούς. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσαν εντοπίστηκε από  περιπολούντες αστυνομικούς στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης. 
Από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το δίκυκλο, στο οποίο βρέθηκαν 38 φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος και μία μαύρη μάλλινη κουκούλα, ανήκει σε ημεδαπή. Το δίκυκλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 2 δραστών συνεχίζεται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος Ημαθίας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα