Τέλος οριστικό με τα αυτοκόλλητα στα τζάμια των αυτοκινήτων φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 θα πληρωθούν με νέο σύστημα.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, το σήμα θα είναι πλέον η απόδειξη πληρωμής στις τράπεζες και όχι το αυτοκόλητο στο παμπρίζ του αυτοκινήτου. Για την ακρίβεια, αν δεν πληρωθούν τα τέλη, αυτό θα έχει άμεση συνέπεια στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Το νέο σύστημα θα έχει ως εξής: σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής. Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις Τράπεζες, όπως και στο παρελθόν. Αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.

Σε περίπτωση που τα τέλη δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα το πόσο διπλασιάζεται. Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί. Και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης .

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα