Λίγες από καρδιάς κουβέντες αντάλλαξαν στην υποδοχή στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» αλλά και στο «Μελισσανίδειο Μέλαθρο» στην Παναγία Σουμελά, Ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρος ο Β’ και η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.

Η Δήμαρχος, προσφέροντας το Λεύκωμα της πόλης στον Πατριάρχη, τον ευχαρίστησε εκ μέρους των Βεροιέων για τη θερμή ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονα να βρεθεί στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο και να τιμήσει τις λατρευτικές τελετές και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Επίσης, τον παρακάλεσε να προχωρήσει, με την επιστροφή του στην Αίγυπτο, τις ενέργειες για την αδελφοποίηση της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου με τη Βέροια και τις Αιγές, τονίζοντας τη σημαντικότητα του εγχειρήματος και για τους δυο τόπους.
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος από την πλευρά του μίλησε με θερμά λόγια για τον Μητροπολίτη και τη Δήμαρχο, τους ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορική σχέση μεταξύ Αλεξάνδρειας και Δήμου Βέροιας και Αιγών, λόγω της ισχυρής φυσιογνωμίας του Μ. Αλέξανδρου και τους δεσμούς που ενώνουν τους δυο τόπους.
Τέλος, υποσχέθηκε πως θα μεριμνήσει για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία και συμφωνήθηκε συνδετικός κρίκος των κοινών ενεργειών να είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονας. 
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα