Το Δ.Σ δεν κατέληξε σε απόφαση, για το αίτημα συμμετοχής των τριών ομάδων Ολυμπιακού Βόλου, Ηρακλή και της Καβάλας στην Football League, ωστόσο αφήνει ανοικτό το θέμα αφού θα κάνει επαφές, με συναρμόδιους φορείς, όπου θα ζητηθούν έγγραφες εγγυήσεις που αφορούν την οικονομική ενίσχυση σε περίπτωση που το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας γίνει με 18 ομάδες. Πάντως ο χρόνος που χάνεται δεν είναι υπερ του Ηρακλη του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της, όπου συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση της Φούτμπολ Λιγκ για υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο πέντε, ώστε να επιτευχθεί η αύξηση των ομάδων σε 18 από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Επισημαίνει, όμως, ότι θα εξετάσει την περίπτωση αύξησης των ομάδων, μέσω υποβιβασμού δύο και προβιβασμού τεσσάρων, εφόσον εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρονται τα ακόλουθα: «Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αναδιάρθρωσης και αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της Football League περί ανόδου 5 ομάδων και υποβιβασμού 3 ομάδων δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, η Super League θα εξετάσει την περίπτωση προβιβασμού 4 ομάδων και υποβιβασμού 2 ομάδων, αν εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά. Επιθυμία της Super League είναι να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών η σχετική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς».

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αποδεκτή η αύξηση των ομάδων, είναι η αύξηση και των εσόδων που θα έχει η διοργανώτρια. Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που η Nova δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει τα χρήματα που θα δώσει στην Super League για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα πρέπει το ποσό που έχει ήδη συμφωνηθεί να μοιραστεί σε 18 ομάδες και όχι σε 16, κάτι που σημαίνει λιγότερα χρήματα για κάθε ΠΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η διοργανώτρια θα κάνει άμεσα επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς (Πολιτεία, ΟΠΑΠ, Nova, ΕΠΟ, Football League), προκειμένου να συζητηθούν τα δεδομένα και να ληφθεί η τελική απόφαση. Με δεδομένη την άρνηση του συνδρομητικού καναλιού, η Super League αναμένεται να αναζητήσει τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ και την Πολιτεία. Επιπλέον, σε περίπτωση αύξησης των ομάδων σε 18, δεν αποκλείεται να πρέπει να καταργηθούν τα πλέι οφ στη Superleague, καθώς δεν θα υπάρχουν ημερομηνίες!

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Superleague:

“Το Δ.Σ. της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αναδιάρθρωσης και αποφασίσττηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της Football League περί ανόδου 5 ομάδων και υποβιβασμού 3 ομάδων δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, η Super League θα εξετάσει την περίπτωση προβιβασμού 4 ομάδων και υποβιβασμού 2 ομάδων, αν εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά. Επιθυμία της Super League είναι να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών η σχετική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

2/ Το ΔΣ της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα) να διευκρινίσει ότι αποκλειστικός δικαιούχος των τηλεοπτικών στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League είναι ο όμιλος FORTHNET, ο οποίος μόνος δικαιούται να τα διαθέτει κατά παράγωγο τρόπο σε τρίτους σταθμούς.

3/ Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Super League αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει οικονομικά τις οικογένειες των Ζ. Λυκουρίνου και Γ. Αλεξίου, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας”.

Μώραλης: Υπάρχει αδικία, θα το συζητήσουμε

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ., ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, μίλησε για αδικία, τονίζοντας ότι υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να συζητηθούν πριν παρθεί η τελική απόφαση.

“Επειδή υπήρξε αδικία, μπήκαμε στην διαδικασία συζήτησης. Το 5-3 (σ.σ. άνοδος 5 ομάδων, υποβιβασμός 3) δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Θα μιλήσουμε με όλους τους φορείς για να δούμε αν oι προϋποθέσεις καλύπτουν τις ανάγκες μας, οι οποίες είναι οικονομικές και άλλες”, ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης.

Πηγή: skai.gr