Σφοδρή κριτική άσκησαν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Αριστεράς στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις δηλώσεις που πραγματοποίησε έπειτα από τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη» δήλωσε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αυτοί που συγκροτούν το λόμπι της χρεοκοπίας και με την πολιτική τους ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και αποδομούν την Ε.Ε.», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ζητά την ενημέρωση όλων των κομμάτων σε διμερές επίπεδο, αλλά και της Βουλής, για τις συζητήσεις που είχε ο πρωθυπουργός στη Γερμανία και στη Γαλλία, πριν την ανακοίνωση του πακέτου των νέων μέτρων.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε το λαό να αντιδράσει με «κλιμακωμένους αγώνες» ενάντια στο «τραγικό» νέο πακέτο μέτρων.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει πως λόμπι της δραχμής έχασε ένα αποφασιστικό γύρο, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση και τα κόμματα της συμπολίτευσης εξακολουθούν να δίνουν μία «μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ και να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας».

Πηγή: skai.gr