Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον δικό του. Άγιο Βασίλη, Αύγουστο μήνα, στο πρόσωπο του Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη. Ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» σημείωσε το πέμπτο του γκολ στα τέσσερα επίσημα, ως τώρα, παιχνίδια των Θεσσαλονικέων και με δικό του τέρμα στο 57΄ έδωσε τη νίκη, με 1-0, κόντρα στον Πανθρακικό στην πρεμιέρα της ελληνικής Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Κωνσταντινίδη δεξιά στην άμυνα, τον Σταφυλίδη αριστερά και τους Κατσικά και Κουμάλο στο κέντρο της άμυνας. Στο 4-4-2 του Έλληνα τεχνικού ο Γεωργιάδης αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Ρομπέρ αριστερά, με τους Κάτσε και Λαζάρ να παίζουν κεντρικά. Μπροστά θέση πήραν οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

Ο Σάββας Παντελίδης, από την άλλη, υιοθέτησε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Αντίλοβιτς τερματοφύλακα, δεξιά τον Σερφά, αριστερά στην άμυνα τον Βιγιαρέχο, με τους Σαρακατσάνο και Λαδάκη στα στόπερ. Λαδάκης και Μουνάφο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Λουσέρο να έχει επιτελικό ρόλο στα χαφ και να παίξει ανάμεσα σε Μίνγκα και Μπαϊκαρά. Μοναδικός προωθημένος για τους Θρακιώτες αγωνίστηκε ο Κυβελίδης.

Ανούσια κατοχή μπάλας ο ΠΑΟΚ, επικίνδυνος ο Πανθρακικός

Οι γηπεδούχοι είχαν τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού. Τα κεντρικά χαφ των φιλοξενούμενων, Λαδάκης και Μουνάφο, βρέθηκαν σε καλό διάστημα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ ν΄ απειλεί (όσο απείλησε) από τα άκρα. Στο 5΄ οι παίκτες του Γιώργου Δώνη απείλησαν πρώτη φορά με τον Κάτσε να επιχειρεί μία «τριαντάρα» μπαλιά, τον Αθανασιάδη να στρώνει, εντός περιοχής, με το κεφάλι την μπάλα στον Ρομπέρ, με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει άουτ.

Ο Πανθρακικός ήταν επικίνδυνος μόνο από τα κόρνερ που κέρδισε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, με φανερή τη διάθεση να προασπίσει τα μετόπισθεν. Στο 19΄ το σουτ του Λουσέρο, το μπλόκαρε ο Γλύκος, ενώ στο 26΄ σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρομπέρ, η κεφαλιά του Κατσικά κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Αντίλοβιτς περνώντας ξυστά από το κεφάλι του Μουνάφο που κάλυπτε εκείνο το μέρος της εστίας.

Στο 34΄ δόθηκε μία ακόμη δυνατότητα για τον ΠΑΟΚ ν΄ ανοίξει το σκορ, όμως το γυριστό πλασέ του Γεωργιάδη κατέληξε άουτ, μετά τη σέντρα του Κωνσταντινίδη από τη δεξιά πλευρά (είχε πρόβλημα ανασταλτικά ο Βιγιαρέχο) και την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της θρακιώτικης ομάδας. Τακτικά οι φιλοξενούμενοι κρίνονται καλά στημένοι στο 45λεπτο, έκλεισαν καλά το χώρο δράσης των μέσων του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι των γηπεδούχων να γίνει μονόπατο από τα πλάγια: κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου ανέβαινε, με επιθετικές βλέψεις, ο Κωνσταντινίδης.

Έδωσε πνοή ο Λόρενς, σκόραρε ξανά ο Αθανασιάδης

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο ημίχρονο, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού, με τον Ιρλανδό Λάιαμ Λόρενς να παίρνει τη θέση του. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στο 57΄ ο Κάτσε τον τροφοδότησε στην αντίπαλη περιοχή, με την εμπειρία του ο Λόρενς την έστρωσε με το κεφάλι στον Στέφανο Αθανασιάδη που σκόραρε για τέταρτο φετινό επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κάνοντας το 1-0 με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος του ημικυκλίου.

Άμεσα ο Σάββας Παντελίδης επιχείρησε ν΄ αλλάξει την εικόνα του αγώνα με την προσθήκη του Κοντογουλίδη και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, με Κυβελίδη και τον νεοεισελθόντα στη γραμμή κρούσης. Για περίπου είκοσι λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τη μεγάλη φάση, με τον Πανθρακικό, μάλιστα, να χάνει την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 76΄ όταν μία κεφαλιά του Κοντογουλίδη μπλοκαρίστηκε από τον Γλύκο.

Με την προσθήκη του Μιχαλόπουλου στο 82΄ ο Πανθρακικός γύρισε τρεις παίκτες στα στόπερ, ως τον τραυματισμό του Λαδάκη που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, αφού είχαν κλείσει οι αλλαγές του Σάββα Παντελίδη. Δεν δημιουργήθηκε στο τελευταίο διάστημα κάποια σημαντική φάση για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ν΄ αρκείται στο τέρμα του Αθανασιάδη με το οποίο πήρε το πρώτο «τρίποντο» της χρονιάς. Σε καλό επίπεδο κυμάνθηκε η απόδοση του Πανθρακικού, που επιθετικά έδειξε να «πονάει» και να θέλει μία προσθήκη επιθετικού, όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένο από τη διοίκηση της θρακιώτικης ομάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης / 4-4-2): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Γεωργιάδης (75΄ Φωτάκης), Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (67΄ Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46΄ Λόρενς), Αθανασιάδης.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης / 4-2-3-1): Αντίλοβιτς, Σερφά, Σαρακατσάνος, Στάθης, Βιγιαρέχο (81΄ Μιχαλόπουλος), Λαδάκης, Μουνάφο, Λουσέρο, Μίνγκας (61΄ Κοντογουλίδης), Μπαϊκαρά, Κυβελίδης (74΄ Γωνιάδης).

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου), Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΚΟΛ: Αθανασιάδης (1-0, 57΄)

Κίτρινες κάρτες: 87΄ Κάτσε – 2΄ Λουσέρο, 86΄ Λαδάκης

Κόκκινες κάρτες: –

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Πηγή: novasports.gr