Σε μειώσεις κατά μέσο όρο 12% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου προχωρά η κυβέρνηση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν εξασφαλίζονται ούτε η εκτέλεση του προϋπολογισμού, ούτε η καθαρή εξοικονόμηση των 11,6 δισ. ευρώ. Αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι από τις περικοπές δε θα εξαιρεθούν ούτε οι μάχιμοι ένστολοι.

Ωστόσο, ειδικά γι΄αυτή την κατηγορία των υπαλλήλων υπάρχει ακόμα πιθανότητα – μικρή όμως – να αποφύγουν τις μειώσεις καθώς ασκούνται έντονες πιέσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

Όπως όλα δείχνουν, τα ισοδύναμα μέτρα που προτάθηκαν στην τρόικα για να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, δεν πέρασαν και το μέτρο θα υλοποιηθεί κανονικά για να μην παρεκκλίνει ο προϋπολογισμός από τους στόχους.

Την ίδια ώρα, οι μειώσεις στις συντάξεις είναι σαρωτικές ενώ βαρύ θα είναι το μαχαίρι και στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, με τα άτομα με αναπηρία να ενημερώνονται χθες ότι μάλλον θα χάσουν πάνω από 80 ευρώ από το επίδομα που λαμβάνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων και επιδομάτων ύψους 4,6 δισ. ευρώ.Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, το μέτρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει τριβές μεταξύ των αρμόδιων υπουργών.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη. Πληροφορίες θέλουν τον τελευταίο να εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το σχέδιο της εφεδρείας έγινε γνωστό χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί.

Πηγή: skai.gr