Για τρίτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο νησί.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην περάσει η φωτιά στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες καθώς τα μέτωπα γίνονται και πάλι ενεργά λόγω των ανέμων.

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών ανακόπηκε η πορεία του μετώπου από Αρμόλια προς Καλαμωτή, όπως επίσης και στους Ολύμπους.

Η φωτιά έχει κατακάψει τουλάχιστον 70.000 στρέμματα καλλιεργειών και δασικής έκτασης με τεράστιο κόστος για τους καλλιεργητές μαστίχας σε Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια.

Ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχορίων, Ηλίας Κλεισάς, είπε στο ΣΚΑΪ ότι τα μαστιχοχώρια έχουν αφεθεί στο έλεος του ανέμου και η περιοχή έχει καταντήσει κρανίου τόπος.

Έκανε λόγο για νέους εμπρησμούς σε διάφορα σημεία και υποστήριξε ότι ενώ η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο χτες το μεσημέρι, η πυροσβεστική έκανε το λάθος και δεν άφησε οχήματα σε 10 οικισμους.

Έκκληση απευθύνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της Χίου να ανασταλεί η έναρξη της κυνηγετικής περιοδου που ξεκινάει σήμερα.

Πηγή: skai.gr