Ποιος την τύχη του. Πριν από λίγες ημέρες, είχε μια χούφτα φίλους στο Twitter. Έπειτα από την προσγείωση του ρομποτικού εξερευνητή Curiosity στον Άρη, έφτασε τους 40.000. Ως τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, το νούμερο έχει αγγίξει τους 43.260 followers.

Ο Bobak Ferdowski είναι πια κόμικ, μοτίβο σε t-shirt, τοπ ετικέτα στο Tumblr και σε όλα τα υπόλοιπα social media διαμοιρασμού τάσεων, θέτοντας ταυτόχρονα δύο επιτακτικά ερωτήματα: είναι τόσο ωραία η Mohawk κουπ του ανδρός; Και ποια είναι τα συστατικά που μπορούν να μετατρέψουν ένα ελάσσον ειδησάριο του web σε ιογενές;

Προφανώς δεν υπάρχει φόρμουλα, τα πάντα μπορούν να συμβούν όσο οι μισοί από εμάς κατακτούν τα αστέρια και οι υπόλοιποι ψάχνουν τον δρόμο τους στη γη. Ο ωραίος της ημέρας καταλαμβάνει επιτελική θέση στην αίθουσα ελέγχου του Curiosity στις εγκαταστάσεις της Nasa, και ομολογουμένως διακατέχεται από κάμποσες ενδιαφέρουσες παραξενιές: βάφει τα μαλλιά του σε κάθε αποστολή, τρέφει μεγάλο σεβασμό για το sci-fi και όλα τα παρακλάδια του, καταρρίπτει εμφατικά το στερεότυπο των νερντ επιστημόνων, ενώ αναμφίβολα το ίδιο το Mohawk διέθετε μια πολύ προσωπική πινελιά, με τις κόκκινες – μπλε ανταύγειες του και τα κίτρινα αστεράκια στο πλάι.

Πώς είσαι, Bobak, τον ρωτούν τα ειδησεογραφικά δίκτυα που συνωστίζονται στο κατώφλι του. «Still living the dream», αποκρίνεται η πιο viral προσωπικότητα του αυγουστιάτικου web.

Του Δημήτρης Καραθάνος

Πηγή: athensvoice.gr