Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς ως ένα μόνο από τα παραδείγματα των εμποδίων που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική -και κατ’ επέκταση η οικονομική- δραστηριότητα στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς, μια επιχείρηση από τη Θεσσαλονίκη από τον Ιανουάριο προσπαθεί να πάρει άδεια για κτιριακή επέκταση -για να κάνει και νέες προσλήψεις- και ένας υπάλληλος αρνείται εντελώς αυθαίρετα να την υπογράψει.«Πρόκειται για αστεία πράγματα. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε ο κ. Σκορδάς κάνοντας λόγο για τσιφλίκια.

Όπως ανέφερε, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης αναγκάστηκαν μάλιστα να τον επισκεφθούν την Τετάρτη σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.Νέος αναπτυξιακός νόμος στα τέλη ΑυγούστουΟ υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι στα τέλη Αυγούστου θα κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση και υλοποίηση νέων επενδύσεων.

Ο κ. Σκορδάς πρόσθεσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσων με τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα να έχουν υπογραφεί, και να εκκρεμούν ένα με δυο για να αρθούν τα κανονιστικά εμπόδια.

Για το ΕΣΠΑ τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες έχει επιλυθεί μια σειρά προβλημάτων όπως η μείωση της εθνικής συμμετοχής. Πρόσθεσε όμως ότι το πρόβλημα της ρευστότητας παραμένει.«Βαρέθηκα να ακούω για πολέμους κατά της ακρίβειας»Αναφορικά με το θέμα των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχω βαρεθεί να ακούω για πολέμους κατά της ακρίβειας, οι υπουργοί φεύγουν η ακρίβεια παραμένει».

Όπως ανέφερε, το ΥΠΑΝ θα κινηθεί σε δυο άξονες, δηλαδή στην αντιμετώπιση των ρυθμιστικών εμποδίων και στο κομμάτι των παθογενειών.«Μελετάμε στα ρυθμιστικά εμπόδια όλες τις Αγορανομικές Διατάξεις που έχουν εκδοθεί και όσες δεν έχουν λόγο ύπαρξης στη σημερινή εποχή, ενώ γίνεται και συστηματική δουλειά στο κομμάτι ελέγχου και εποπτείας» σχολίασε. Διευκρίνισε όμως ότι «κάναμε επί δεκαετίες μεγάλο λάθος πώς βλέπαμε την ανάπτυξη. Τη βλέπαμε από την πλευρά της ζήτησης πρέπει να πάμε στην πλευρά της παραγωγής και της δημιουργίας».

Πηγή: skai.gr