Το ενδεχόμενο αύξησης του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζει η κυβέρνηση αντί της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για την οποία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνονται μειώσεις από 2% έως και 15% στις συντάξεις από τα 700 ευρώ και πάνω.

Παράλληλα, στις λίστες με τα μέτρα που θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί θα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε επικουρικές συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, εφάπαξ και κατάργηση των δώρων στο δημόσιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αποσαφήνισε πως, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοσιονομική προσαρμογή τους πρέπει να εκτελεσθεί, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δυσάρεστη.

Σημείωσε μάλιστα πως δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη. Τόνισε δε ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και το ζήτημα των ορίων συνταξιοδότησης.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης σχολίασε πως θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που δίνονταν τα προνοιακά επιδόματα και τα επιδόματα πολυτέκνων.

Πηγή: skai.gr/Με πληροφορίες από Καθημερινή