Σε στρατιωτική επιχείρηση στη Χερσόνησο του Σινά προχώρησε ο αιγυπτιακός στρατός. Στρατιωτικά ελικόπτερα έβαλλαν κατά θέσεων που πιστεύεται ότι έχουν περάσει στα χέρια Ισλαμιστών μετά από νέες επιθέσεις που εξαπέλυσαν τα μεσάνυχτα ισλαμιστές μαχητές σε σημεία ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας, αλλά και την επίθεση της Κυριακής που προκάλεσε το θάνατο 16 αιγύπτιων μεθοριακών φρουρών σε συνοριακά φυλάκια.

Την πληροφορία έδωσαν Αιγύπτιοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, ενώ την επιβεβαιώνουν και κάτοικοι της περιοχής. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα από την επίθεση.

Η επίθεση των ισλαμιστών σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ, την οποία αμφότερες οι χώρες αποδίδουν σε ισλαμιστές της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χερσόνησο του Σινά, και ήταν από τις πιο αιματηρές των τελευταίων ετών.

Να ανακτήσει τον έλεγχο της χερσονήσου του Σινά υποσχέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Πηγή: skai.gr