Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του με 2-0 επί της Μπνέι Γιεχούντα στο Ισραήλ!

Πολύ καλή εμφάνιση, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, από τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με το φαλτσαριστό σουτ του Γεωργιάδη στο 62’.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αθανασιάδης δέχτηκε τη μπάλα, από την άψογη συνεργασία των Πέλκα- Ρομπέρ, και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!

Η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Τούμπα αποκτά… διαδικαστικό χαρακτήρα και οι Θεσσαλονικείς σκέφτονται από τώρα τις αναμετρήσεις των πλέι οφ…

Το ματς

Ένα γκολ! Μόνο αυτό έλειψε από τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με την Μπνέι Γιεχούντα. Σοβαρός και πειθαρχημένος ο «Δικέφαλος του Βορρά», αφού ξεπέρασε το τρακ των πρώτων λεπτών (κάτι λογικό αφού μιλάμε για το παρθενικό επίσημο ματς) έδειξε στους Ισραηλινούς ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.

Με κινητήριους μοχλούς τον Ρομπέρ από τα αριστερά, ο οποίος έπαιρνε βοήθειες και από τον Λινο και τον Γκαρσία από τον άξονα, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν ορισμένες καλές στιγμές που θα μπορούσαν να έχουν ευτυχή κατάληξη εάν ο Γιάννου είχε μπει πιο «ζεστός» στο ματς. Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι μάλλον έχουν δίκιο και για τη φάση του 18’ όταν ο Ραντοβάνοβιτς φαίνεται να παίρνει μέσα στην περιοχή τα πόδια του Γεωργιάδη.

Το 4-4-2 του Δώνη λειτούργησε καλά και ανασταλτικά, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ούτε υποψία ευκαιρίας για 45 λεπτά, κάτι που άλλαξε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μαρίνκοβιτς σε δύο περιπτώσεις υπενθύμισε στους παίκτες τους ΠΑΟΚ ότι ανεξάρτητα από το πόσο καλύτεροι και αν είναι, ένα γκολ υπέρ των Ισραηλινών θα μπορούσε –όσο άδικο κι αν ήταν με βάση την εικόνα του ματς- να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες.

Έχοντας αυτό κατά νου, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την απόδοσή τους προσθέτοντας και την εκτελεστική δεινότητα στο… ρεπερτόριό τους. Δύο όμορφα γκολ, το ένα από ωραία ατομική ενέργεια του Γεωργιάδη και το άλλο μετά από εξαιρετική συνεργασία του νεαρού Πέλκα (αντικατέστησε τον αλάνθαστο Λάζαρ) με τον Ρομπέρ και τελικό αποδέκτη και σκόρερ τον Αθανασιάδη, διαμόρφωσε το 2-0 που στέλνει τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League και μια ανάσα από τους ομίλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΝΕΪ ΓΙΕΧΟΥΝΤΑ: Εγιενούγκμπα, Μόρι, Γκαλ, Αζούζ, Εντρι, Ιβασκεβίτσιους, Ναούμ (67’ Αγκάγεφ), Γκαλβάν (Λεβί), Εντλόβου, Μενάσε (46’ Αμπού Ζαίντ), Μαρίνκοβιτς.

Στον πάγκο: Αλ Μαντόν, Ζαϊρί, Μπαργκίγκ, Φίνις.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Γεωργιάδης (82’ Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (75’ Κάτσε), Γκαρσία, Ρομπέρ, Γιάννου (71’ Πέλκας), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Φωτάκης, Ιντζίδης.