Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή της  Βέροιας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού και πολιτισμικού αποθέματος που διαθέτει η περιοχή, απευθύνθηκε στην Ινδική τουριστική αγορά. Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών διαπιστώθηκε πως αρνητικός παράγοντας για την έλευση Ινδών τουριστών στην Βεργίνα και την Βέροια  είναι τα προβλήματα έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας.

Για το λόγο αυτό η  Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη με επιστολή της προς τον νέο Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο παρακαλεί για την επίλυση του προβλήματος της ταξιδιωτικής βίζας Ινδών τουριστών λόγω της αναμενόμενης τουριστικής κίνησης προς  την ευρύτερη περιοχή μας.
Κατά το τέλος Ιουλίου, αναμένεται επίσημη επίσκεψη υψηλής αντιπροσωπείας σημαντικών κυβερνητικών παραγόντων και παραγόντων του τομέα τουρισμού της Ινδίας στο Δήμο Βέροιας  και στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τον οποίο υπεγράφη φέτος μνημόνιο συνεργασίας. Ήδη για το ζήτημα αυτό η κ. Ουσουλτζόγλου και συνεργάτες της, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ακολουθεί η επιστολή της Δημάρχου προς τον Υπουργό Εξωτερικών:
Κύριε Υπουργέ,

Κατ’ αρχήν, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθούμε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη χώρα μας αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να λάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συνδράμουν αποτελεσματικά στην προώθηση  ενεργειών  για την έξοδο από την κρίση.


Ο Δήμος Βέροιας, όπως γνωρίζετε διαθέτει τον 3ο  κατά σειρά σε αριθμό επισκέψεων αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Αιγών, στη Βεργίνα.

Το τεράστιο πολιτισμικό, αρχαιολογικό και ιστορικό απόθεμα της περιοχής (Αρχαιολογικός χώρος ΑΙΓΩΝ, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Εβραϊκή Συναγωγή, Βυζαντινά Μνημεία και Εκκλησίες) προσδίδει στο Δήμο Βέροιας ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική, ικανή να τον καθιερώσει ως έναν από τους ισχυρότερους τουριστικά δήμους της χώρας.

Η Δημοτική Αρχή με την αρωγή φιλικά προσκείμενων εταιριών του εξωτερικού,  Ελληνικών συμφερόντων, κατάφερε να εγκαινιάσει συνεργασία με την Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων Ινδίας (Association of Travel Agents INDIA) για τη δημιουργία ειδικού τουριστικού πακέτου στην κεντρική Μακεδονία.

Ωστόσο, στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε ενδεχόμενη τουριστική ζήτηση από την Ινδία, θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα της έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας (VISA) για τους επισκέπτες από τη χώρα αυτή.

Κατά συνέπεια, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του τεχνικού αυτού ζητήματος, που η επίλυση του θα λειτουργήσει θετικά για τον Ελληνικό Τουρισμό, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα