Τη στήριξη της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας επιδιώκει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προσπαθώντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Συγκεκριμένα, ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για τη νέα προκήρυξη, σε συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων-Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας “ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για 110 νέες θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ και νέα προκήρυξη, σε συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για 200 νέες θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

“Απέναντι στο καυτό πρόβλημα της ανεργίας οφείλουμε να αντιδράσουμε ουσιαστικά και με κάθε τρόπο αξιοποιώντας, μέσα σε ένα σύστημα διαφάνειας, κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που μας προκύπτει” δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Οι 110 επιλεγέντες θα απασχοληθούν με ευθύνη της ΜΚΟ του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ), με τη διαχείριση των θέσεων να γίνεται από το δήμο Νεάπολης-Συκεών με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κατευθύνσεις, ενώ η επιλογή τους θα γίνει από το ΑΣΕΠ με βάση το σύστημα της μοριοδότησης.

Πηγή: thestival.gr