Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εν μέσω αλλεπάλληλων αρνητικών μηνυμάτων και πιέσεων από την Ευρώπη, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009.

Στόχος της επίσκεψης, όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της Κομισιόν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις 17.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα εξεταστεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα συζητηθεί η υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο μεταξύ, με τίτλο «Ο Μπαρόζο επισκέπτεται την Ελλάδα για να αμβλύνει τις εντάσεις», η έγκυρη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos δημοσιεύει ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

«Ενώ οι δηλώσεις των Γερμανών ιθυνόντων ξανάριξαν λάδι στη φωτιά, ο πρόεδρος της Επιτροπής πραγματοποιεί μια κατ’ εξαίρεση επίσκεψη στην Αθήνα, σε ένα πλαίσιο έντασης και ενώ στον ορίζοντα διαφαίνεται το σενάριο μια νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», υπογραμμίζεται στον υπότιτλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός περιμένει από την επίσκεψη αυτή ένα μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης, σε μια στιγμή που έχει έλθει εκ νέου στην επιφάνεια η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Πηγή: energypress.gr