Προτελευταία προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους μετά την ξεκούραση που έδωσε η τεχνική ηγεσία το πρωί της Παρασκευής κι όπως αποδείχτηκε το είχαν όλοι ανάγκη. Η ομάδα συγκεντρώθηκε στο γήπεδο με καθυστέρηση σχεδόν ενός τετάρτου αφού η τεχνική ανάλυση με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων διήρκησε περίπου μια ώρα.

Στο πρώτο μέρος της προπόνησης η άσκηση που συνδύασε την προθέρμανση με την επαφή με την μπάλα έφερε δεκατρείς ποδοσφαιριστές στο κέντρο του γηπέδου να σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο. Οι υπόλοιποι τοποθετήθηκαν εσωτερικά αυτού πραγματοποιώντας διάφορες ασκήσεις με μπάλα, όπως εν κινήσεις διατάσεις με πέρασμα των ποδιών εναλλάξ πάνω από μπάλα που κρατούσε συμπαίκτης. Οι δώδεκα παίκτες που ήταν στο κέντρο έκαναν μεταξύ τους πάσα με κεφαλιά κι αμέσως σπριντ γύρω από τον παίκτη που βρισκόταν στον μεγάλο κύκλο.

Στο δεύτερο μέρος επιστρατεύτηκε το κλασικό «κορόιδο» με διάφορες προσαρμογές και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας ν’ απαιτούν σωστές πάσες από τους συμμετέχοντες έχοντες ως βοήθεια στηρίγματα από σταθερούς παίκτες στην περίμετρο του χώρου της άσκησης. «Παίξτε ελεύθερα, μη δίνετε εύκολα την μπάλα στον αντίπαλο», ήταν μια από τις παρατηρήσεις του προπονητή.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης δημιούργησε δυο ομάδες. Τους «μαύρους» (Μελίσης, Ιντζίδης, Στάμου, Αποστολόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Γκαρσία, Κίτσιου, Πέλκας, Μπανγκουρά, Παπάζογλου) και τους «άσπρους» (Γλύκος, Λίνο, Κατσικάς, Κουμάλο, Ετο, Λάζαρ, Παναγιωτούδης, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Γιάννου, Αθανασιάδης). Στο ιδιόμορφο «διπλό» που στήθηκε ο τεχνικός της ομάδας έκανε παρατηρήσεις σταματώντας στιγμιαία τον αγώνα, τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην ανασταλτική τους λειτουργία. Εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις τοποθετήσεις των παικτών ανάλογα με το που βρισκόταν η μπάλα ζητώντας καλύτερη προσαρμογή.

Σχεδόν πέντε λεπτά μετά την έναρξη ο κόουτς προχώρησε σε αλλαγές: Μαλεζάς αντί Κουμάλο και Σαλπιγγίδης αντί Γιάννου. Το μοναδικό γκολ το πέτυχε ο Παναγιωτούδης, ενώ οι αλλαγές συνεχίστηκαν σε γοργό ρυθμό: Κουμάλο αντί Κατσικά, Πόποβιτς αντί Ρομπέρ, Δεληγιαννίδης αντί Γεωργιάδη, Γιάννου αντί Σαλπιγγίδη, Γεωργιάδη αντί Αθανασιάδη, Κωνσταντινίδη αντί Ετο, Αποστολόπουλο αντί Λίνο, Πέλκα αντί Γεωργιάδη, Κρέσιτς αντί Μελίσα, Κάτσε αντί Λάζαρ και Τσανδάρη αντί Κάτσε.

Για το τελευταίο μέρος της προπόνησης συγκροτήθηκαν τρεις ομάδες. Οι «μαύροι» (Μελίσας, Μαλεζάς, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Γκαρσία, Κάτσε, Δεληγιαννίδης, Πέλκας, Μπανγκουρά), οι «πράσινοι» (Γλύκος, Ιντζίδης, Στάμου, Ετο, Κίτσιου, Τσανδάρης, Γεωργιάδης, Μένταν, Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου) και οι «άσπροι» (Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Κουμάλο, Παναγιωτούδης, Ρομπέρ, Λάζαρ, Πόποβιτς, Γιάννου, Αθανασιάδης, Αγγελίνας). Πριν από την έναρξη των σχεδόν τρίλεπτων «διπλών» η τεχνική ηγεσία ρώτησε το ιατρικό επιτελείο αν είναι φρόνιμο να μετέχει κι ο Γκαρσία. Ο γιατρός ήταν επιφυλακτικός – όπως πάντα – αλλά ο Ουρουγουανός δεν άφησε περιθώρια κι αγωνίστηκε κανονικά. Τόσες μέρες εκτός προγράμματος η μπάλα του έλειψε κι αυτό ήταν εμφανές σε κάθε περίπτωση.

Τ’ αποτελέσματα των αγώνων: «μαύροι» – «πράσινοι» 0-0, «μαύροι» – «άσπροι» 0-0, «άσπροι» – «πράσινοι» 2-0 (Αθανασιάδης με πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννου και το δεύτερο γκολ πάλι ο Αθανασιάδης με κοντινό πλασέ), «πράσινοι» – «μαύροι» 1-0 (Παπάζογλου), «μαύροι» – «άσπροι» 1-0 (Πέλκας), «άσπροι» – «πράσινοι» 0-0.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Καραντασιάδης έκανε χαλαρό τρέξιμο περιμετρικά του γηπέδου, ενώ στο ξενοδοχείο έμεινε κάνοντας αποθεραπεία ο Γιακουμής. Αύριο το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους και το απόγευμα η ομάδα θα δώσει τον τέταρτο αγώνα προετοιμασίας με την ισπανική Μαγιόρκα (19.00 τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας) που θα σημάνει και τον επίλογο της εδώ παραμονής της. Η αναχώρηση της αποστολής για την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής από το Ντίσελντορφ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Κωστής Μπότσαρης

Πηγή: novasports.gr