Αναχωρούν το Σάββατο για το Λονδίνο οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, Βλάσης Μάρας και Βασίλης Τσολακίδης, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Βάσω Μιλλούση, από την πλευρά της, θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, μαζί με τον κύριο όγκο της ελληνικής αποστολής.

Οι δύο άνδρες της αποστολής αγωνίζονται στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού το Σάββατο 28/7, με στόχο να προκριθούν στον τελικό του μονόζυγου και του δίζυγου αντίστοιχα. Αμφότεροι μετέχουν στο δεύτερο γκρουπ, που θα αγωνιστεί από 17:30 έως 19:40 ώρα Ελλάδας. Για τον Μάρα η φετινή είναι η τρίτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς, μετά το 2004 και το 2008, και ελπίζει αυτή τη φορά να τα καταφέρει καλύτερα και να δικαιώσει τις προσδοκίες, που τον φέρουν υποψήφιο για ένα μετάλλιο. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας (7.40).

«Προσθέσαμε άλλο ένα πέταγμα στο πρόγραμμά του, το οποία συνολικά θα έχει τέσσερα πετάγματα, τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν το έχουμε παρουσιάσει μ΄αυτή τη μορφή σε κάποιον αγώνα, αλλά ο Βλάσης το εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα στην προπόνηση, ενώ κάναμε και δύο τεστ. Δείχνει σε καλή κατάσταση, σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ελπίζουμε να είναι έτσι και την στιγμή του αγώνα», επισήμανε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, και συνέχισε: «Αντίθετα με το 2004 και το 2008, όταν είχε κληρωθεί στον πρωινό όμιλο, αυτή τη φορά η κλήρωση ήταν πολύ καλή για τον Βλάση. Η ώρα που θα αγωνιστεί ταιριάζει στην καθημερινή του προπόνηση. Επιπλέον, οι μισοί και παραπάνω ανταγωνιστές του θα έχουν συμμετάσχει νωρίτερα, συνεπώς θα ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Θα πάρει μέρος και στο δίζυγο για ζέσταμα, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το μονόζυγο, χωρίς να υπάρχει μεγάλη αναμονή. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και ότι δεν θα υπάρχουν αναδρομές στο παρελθόν. Είναι πλέον ώριμος και γνωρίζει ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και δεν θα έχει πολλές ακόμη ευκαιρίες για μία Ολυμπιακή διάκριση. Ασφαλώς υπάρχει άγχος, όπως πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση, αλλά πιστεύω ότι ο Βλάσης θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, χωρίς να επηρεαστεί από καμία σκέψη».

Ο Τσολακίδης στα 33 του θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώμνες, στοχεύοντας σε μία σημαντική διάκριση στο δίζυγο, όπου ήταν δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το πρόγραμμά του θα έχει βαθμό δυσκολίας 6.70 και θα περιλαμβάνει και τις δύο διεθνώς κατοχυρωμένες ασκήσεις, που φέρουν το όνομά του. «Είχαμε ετοιμάσει αυτό το πρόγραμμα και για τον τελικό του περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Τόκιο, αλλά την τελευταία στιγμή ο Βασίλης αφαίρεσε μία άσκηση και το εκτέλεσε με βαθμό 6.50 για περισσότερη σιγουριά. Τότε, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά αυτή τη φορά δεν είμαστε για πειράματα! Θα πάμε να κάνουμε το δύσκολο πρόγραμμα, με αρχική αξία 6.70. Αυτή είναι, τουλάχιστον, η δική μου σκέψη. Ο αθλητής είναι εκείνος που πρέπει να το εκτελέσει και εκείνος που παίρνει την απόφαση, την κατάλληλη στιγμή», υπογραμμίζει ο προπονητής του, Αλέκος Ιωακειμίδης, και συμπληρώνει: «Για τον Βασίλη, η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι μία επιβράβευση, ένα “παράσημο” για την καριέρα του. Και μόνο που θα βρίσκεται εκεί, αποτελεί λόγο για να είναι χαρούμενος. Προετοιμαστήκαμε καλά, θα πάμε με χαμόγελο και αισιοδοξία, θα δώσουμε τον αγώνα μας και θέλουμε να γυρίσουμε το ίδιο χαμογελαστοί».

Η Βάσω Μιλλούση επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 12 χρόνια και τη συμμετοχή της στο Σίδνεϊ. Η 28χρονη αθλήτρια θα αγωνιστεί την Κυριακή 29/7 στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού, στο πρωινό γκρουπ (11:30-14:45 ώρα Ελλάδας). Ο Κώστας Σιούτης, που μοιράζεται με την Αναστασία Δόντη την προπονητική ευθύνη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, τόνισε: «Η Βάσω είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μας βοήθησε πολύ η προετοιμασία που κάναμε την περασμένη εβδομάδα στο Βουκουρέστι, μαζί με την εθνική Ρουμανίας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κυνηγήσουμε τη διάκριση στη δοκό ισορροπίας, αλλά και στο σύνθετο ατομικό. Στη δοκό θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας στο 6.30, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στον τελευταίο της αγώνα, στις αρχές Ιουνίου στη Γάνδη, με συντελεστή 6.20. Παρόλο που η κλήρωση δεν μας ευνόησε, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η Βάσω είναι πανέτοιμη και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Πηγή: novasports.gr