Νομοσχέδιο με στόχο την άρση των 77 εκκρεμοτήτων που εμποδίζουν την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων προετοιμάζει η κυβέρνηση, ενόψει της έλευσης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπως τονίζει η εφημερίδα Καθημερινή.

Παράλληλα, μέσω του ίδιου νομοσχεδίου θα καταργηθούν δύο διατάξεις, για τον έλεγχο του 51% των ΔΕΚΟ από το κράτος αλλά και για πλαφόν 20% για ιδιώτες στην ίδια κατηγορία επιχειρήσεων.

Το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί εντός Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, ανοίγει και πάλι ο φάκελος των συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του δημοσίου .

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα υπάρξουν 200 και πλέον καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων, χωρίς όμως απολύσεις προσωπικού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, την Πέμπτη ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μανιτάκης, η σχετική λίστα έχει ήδη αποσταλεί στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και σε όλα τα υπουργεία. Επιπλέον, το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει και ένα δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών έως το τέλος Αυγούστου.

Ο κ. Μανιτάκης είπε ότι η αξιολόγηση στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: skai.gr