Ένας 30χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στη Νova Ζagora Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Να σημειωθεί ότι ο 30χρονος, μαζί με δύο ομοεθνείς του, έναν 38χρονο κι έναν 43χρονο, στις 18 Οκτωβρίου 2010 στη Σούρπη Αλμυρού, είχαν σκοτώσει κι είχαν ληστέψει έναν 68χρονο Ιταλό, ενώ η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί στις 19 του μηνός από φιλικά του πρόσωπα στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού, με σκοπό τη ληστεία, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Σούρπης, όπου του επιτέθηκαν με γροθιές, κλοτσιές και πέτρες, με αποτέλεσμα ο 68χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ στις 27 Μαρτίου 2011 είχαν εντοπιστεί κι είχαν συλληφθεί στη Σούρπη οι δύο από τους τρεις δράστες, ο 38χρονος και ο 43χρονος, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι, ενώ 30χρονος κρατείται προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα για τα περαιτέρω.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή: zougla.gr/thessalianews