Σε συμβιβασμό για τη στρατηγική της επαναδιαπραγμάτευσης κατέληξαν στη συνάντηση της Τετάρτης οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, και Κουβέλης.

Ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην επιτάχυνση της υποβολής του αιτήματος για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ρόλο σε αυτή τη διαδικασία θα έχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που συμμετείχε σε μέρος μόνον τη συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί μάχη ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε αυτή την επιδίωξη, και αναμένεται να εξετάσουν ένα αποτιμημένο λογιστικό πλαίσιο επί του οποίου θα αναζητηθούν περικοπές δαπανών ως ισοδύναμα μέτρα για τη μη περικοπή των μισθολογίων.

Θέμα τήρησης του κειμένου προγραμματικής σύγκλισης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και λειτουργίας της κυβέρνησης έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Όπως υποστηρίζει, η επιμήκυνση συνιστά το θεμέλιο της πράξης αυτής της κυβέρνησης, στη βάση της οποίας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η προγραμματική μας σύγκλιση παραμένει στο ακέραιο, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη σύσκεψη.

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης θα επιτευχθεί και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί πάνω στους άξονες της προγραμματικής σύγκλισης.

Πηγή: skai.gr/Καθημερινή