Δύο εταιρίες – κολοσσοί από την Κίνα συζητούν με την Ένωση. Η πρώτη ενδιαφέρεται μόνο για την κατασκευή γηπέδου και η δεύτερη τόσο για να αναλάβει το μάνατζμεντ στην ΠΑΕ, όσο και το πρότζεκτ του γηπέδου. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αθήνα.

Εδώ και αρκετό καιρό οι φίλαθλοι της ΑΕΚ διαβάζουν για Κινέζους, οι οποίοι βρίσκονται σε συζητήσεις με την ομάδα τους, αλλά προς το παρών δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη. Για να ξεκαθαρίσουμε πάντως πως έχει η κατάσταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει το Novasports.gr, αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε επικοινωνία, όχι με μία, αλλά με δύο εταιρίες από την Κίνα.

Η μία είναι η κατασκευαστική CSCEC, το όνομα της οποίας έχει δει εδώ και καιρό το φως της δημοσιότητας και έχει δείξει ενδιαφέρον ΜΟΝΟ για την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είναι όμως η μοναδική από τη συγκεκριμένη χώρα, η οποία εδώ και αρκετό βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ.

Η δεύτερη εταιρία – κολοσσός από την Κίνα, επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών, αλλά έχει ενημερώσει τους διοικούντες την Ένωση ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για το γήπεδο. Το πρώτο που την ενδιαφέρει είναι να αναλάβει το μάνατζμεντ της ομάδας και συγχρόνως να …τρέξει τις διαδικασίες ανέγερσης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης εταιρίας δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα και αυτό άναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Έχουν ήδη επικοινωνήσει όμως με τον Ανδρέα Δημητρέλο (και ο Γιάννης Βούρος είναι απόλυτα ενημερωμένος από την πρώτη στιγμή για τις συζητήσεις), έχουν ενημερωθεί για τα χρέη της ομάδας και όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.

Φυσικά το αν θα προχωρήσουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία δεν μπορεί να το πει κανένας με σιγουριά, αν και από την ΠΑΕ εκφράζεται η άποψη ότι πρόκειται για μια εταιρία – κολοσσό στον τομέα της, η οποία έχει δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για να αναλάβει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ.

Επιμέλεια: Μανώλης Βογιατζάκης

Πηγή: novasports.gr