Για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, προετοιμάζεται ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόκειται να συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και τον άγγλο Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η συνάντηση του με τη βασίλισσα θα πραγματοποιηθεί στις 5 (ώρα Ελλάδος), θα διαρκέσει 30 λεπτά και σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου Προέδρου, δε θα έχουν διερμηνέα καθώς η βασίλισσα μιλά άπταιστα γαλλικά. Το μέρος όπου θα συναντηθούν είναι το Windsor Castle, εκεί δηλαδή όπου έγινε και η τελετή για τα 60 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ και μάλιστα λέγεται ότι είναι και ένα από τα αγαπημένα της μέρη.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί επίσης με το Ντέιβιντ Κάμερον στη Downing Street για να γευματίσουν μαζί και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την εθνική άμυνα και την ενέργεια, την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Ακόμα ένα από τα θέματα που θα τους απασχολήσουν κατά τη συνάντηση τους, θα είναι σίγουρα κατάσταση στη Συρία και τα πυρηνικά στο Ιράν.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά μετά από την προκλητική στάση του Ντέιβιντ Κάμερον απέναντι στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να εφαρμόσει ο Φρανσουά Ολάντ και που θα έστελναν, όπως ισχυρίστηκε ο άγγλος Πρωθυπουργός, τις γαλλικές εταιρίες στην Αγγλία.

Πηγή: skai.gr