«Η διαβούλευση είναι μακρά διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής «καθώς αυτή στιγμή είμαστε εκτός στόχων» και «δεν έχουμε κάνει τίποτα.

»Το θέμα αναδιαπραγμάτευση είναι διαρκώς μπροστά μας [και] δεν γίνονται μονομερώς παραχωρήσεις», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «για να μας ακούν πρέπει να είμαστε πειστικοί» και εκτιμώντας ότι η επιτυχία στην προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου θα κριθεί από την επίτευξη συμφωνημένων στόχων, γεγονός που θα δώσει στην Αθήνα τη δυνατότητα να ζητήσει τροποποιήσεις.

Οι επιτυχίες αυτές θα επιτρέψουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει κάποιους επικριτές της που «ψάχνουν αφορμή να μας πετάξουν έξω [από την ευρωζώνη]», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε ότι η κριτική που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζει τις «εναλλαγές του χαμαιλέοντα», καθώς ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει διαρκώς τη στάση που τηρεί επί του ζητήματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ταυτόχρονα δεν επιθυμεί να τηρήσει οποιαδήποτε ελληνική δέσμευση. «Δεν μας τρομάζουν οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Κεδίκογλου γνωμοδότησε πως «ρίζα του κακού» αποτελεί η οικονομική εξάρτηση της χώρας μας, καθώς «εξακολουθούμε να δημιουργούμε νέο χρέος», και ότι λύσεις συνιστούν η «προώθηση των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων [… κι όχι] ο κρατισμός και ο λαϊκισμός [που] δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα του σήμερα».

Μιλώντας για τα εργασιακά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επιτυχίες στις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο για την διατήρηση των ειδικών μισθολογίων, ειδικά για τους ένστολους, ωστόσο παραδέχτηκε πως «δεν έχουμε όπλα για να θέσουμε το θέμα της μετενέργειας».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στα φορολογικά, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «αναζητείται η καλύτερη φόρμουλα» για την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους και του τρόπου αποπληρωμής, καθώς υπάρχει κατανόηση ότι η ικανότητα πληρωμής πολλών πολιτών έχει πληγεί.

Πηγή: skai.gr