Χωρίς την χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης, το επίπεδο ευημερίας θα είχε πέσει στο επίπεδο του 1960, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του κατά τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη δευτερολογία του λέγοντας ότι δεν έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο καμία αναφορά στη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ακύρωση του μνημονίου . «Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα γυρίζει γύρω από μια άλλη έννοια: την αντικατάσταση του μνημονίου. Αντικατάσταση από τι;» αναρωτήθηκε και τον κατηγόρησε για την επιλογή της εύκολης αντιπολίτευσης που «καιροφυλακτεί». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θέλουμε την Ελλάδα ασφαλή και ισότιμη στην Ευρώπη και το ευρώ και, όπως είπε, ο μόνος δρόμος είναι η εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί και ενός ευρύτερου σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης.

«Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό» εκτίμησε κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, επέρριψε ευθύνες στον κ. Βενιζέλο κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση και χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισε «κατάντημα» το γεγονός ότι και βουλευτές της ΝΔ, χειροκρότησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά την χθεσινή ομιλία του. Ακόμη ζήτησε την προστασία τριτέκνων και πολυτέκνων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα είπε ότι όποιοι υπογράψουν την εξωδικαστική σύμβαση με την Siemens θα πανε στον εισαγγελέα.

Υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ τάχθηκε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς, όπως είπε «ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά το ευρώ» και αναρωτήθηκε ποιος έφερε τη χώρα στην κρίση. Ακόμα, είπε ότι το μνημόνιο δεν έφερε μεν την κρίση αλλά δεν την θεράπευσε.

Ο κίνδυνος της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου ενέχει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση στη βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας.

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για το αφορολόγητο λέγοντας ότι για τετραμελή οικογένεια πρέπει να ισχύει αφορολόγητο έως τις 40.000 ευρώ, επανέλαβε κατά τη δευτερολογία της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία». Παράλληλα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική για τον ΟΣΕ λέγοντας ότι «επί 20 χρόνια προσπαθείτε να τον εξυγιάνετε και τώρα μας λέτε ότι θα τον πουλήσετε». Ακόμα, χαρακτήρισε «τρίγωνο των βερμούδων» τα ταμεία ΙΚΑ, ΕΟΠΠΥ, ΟΑΕΔ.

Πηγή: skai.gr