Δημοπρασία ομολόγων πραγματοποίησε σήμερα, 5 Ιουλίου, η Ισπανία , η οποία άντλησε τρία δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές διαθέτοντας τίτλους δεκαετούς, τετραετούς και τριετούς διάρκειας.

Το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ ήταν ο μέγιστος ζητούμενος στόχος της σημερινής δημοπρασίας.

Αναλυτικά, το 10ετές ισπανικό χρεόγραφο διατέθηκε με μέσο επιτόκιο 6,43%, αυξημένο κατά 0,386 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με την τελευταία διάθεση που έγινε στις 7 Ιουνίου.

Οι 4ετείς τίτλοι δημοπρατήθηκαν με μέσο επιτόκιο 5,536% (5,353% στην προηγούμενη δημοπρασία), ενώ θετικά ήταν τα μηνύματα από τα 3ετή ομόλογα, που πωλήθηκαν με μέση απόδοση 5,086%, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το 5,457% της προηγούμενης δημοπρασίας.

Παρά την υψηλή απόδοση των 10ετών τίτλων, η ζήτηση για το συγκεκριμένο χρεόγραφο ήταν ικανοποιητική και υπερκάλυψε το διατιθέμενο ποσό κατά 3,18 φορές (3,29 φορές στη δημοπρασία του Ιουνίου). Επιπλέον, δεδομένου ότι η απόδοση των 10ετών ισπανικών τίτλων είχε ξεπεράσει το 7% στα τέλη Ιουνίου, τα σημερινά επιτόκια συνιστούν μία μικρή επιτυχία για τη Μαδρίτη.

Σε πώληση χρέους προχώρησε σήμερα και η Γαλλία, αντλώντας απο τις αγορές 7,83 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Παρίσι διέθεσε τίτλους διάρκειας επτά, 10 και 11 ετών.

Η απόδοση του βαρυσήμαντου δεκαετούς ομολόγου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το αξιόχρεο ενός κράτους, ανήλθε στο 2,53%, σημειώνοντας οριακή άνοδο από το 2,46% που ήταν στην τελευταία διάθεση που έγινε τον Ιούνιο.

Πηγή: skai.gr