Αιματηρή κατάληξη είχε η υπόθεση της ομηρείας σε διαμέρισμα στην Καρλσρούη. Σύμφωνα με την αστυνομία τόσο ο ένοπλος δράσης όσο και οι όμηροι που κρατούσε, είναι νεκροί.

Oι αρχές αναφέρουν ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στο διαμέρισμα όταν είδαν καπνούς και διαπίστωσαν μυρωδιά από καμένα υλικά. Κατά την είσοδο τους βρήκαν τέσσερις νεκρούς. Λίγο αργότερα η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα μιας γυναίκας, πιθανότατα της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, η οποία έφερε, όπως και τα υπόλοιπα θύματα, τραύματα από σφαίρα.

Το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία έξωσης του δράστη από το σπίτι του. Μεταξύ των ομήρων ήταν ο δικαστικός κλητήρας και ένα άτομο που τον συνόδευε, αλλά και ο κλειδαράς που πήγε για να αλλάξει την κλειδαριά.

Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως την περιοχή

Όταν ο δικαστικός κλητήρας πήγε να εκτελέσει την απόφαση έξωσης ο δράστης φέρεται να τον άφησε να μπει στο διαμέρισμα μαζί με τα άλλα άτομα και στη συνέχεια άνοιξε πυρ. Ακολούθως η περιοχή αποκλείστηκε και περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου, μεταξύ αυτών και 40 άντρες των ειδικών δυνάμεων SEK. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κυνηγός και διέθετε πολλά όπλα.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί στη Γερμανία τα περιστατικά βίας σε βάρος δικαστικών κλητήρων. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Δικαστικών Κλητήρων, τα τελευταία 10 με 15 χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων βίας, ειδικά σε περιπτώσεις εξώσεων. Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του συνδέσμου, σε προβληματικές υποθέσεις οι κλητήρες μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας.

dpa, dapd, Κώστας Συμεωνίδης Υπέυθυνος Σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: skai.gr/DW