Αλλαγή τουριστικής πολιτικής, με την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τουρισμού από τις συγκεκριμένες τουριστικές αγορές, ζητεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης.

Στην επιστολή του ο αναπληρωτής περιφερειάρχης παρατηρεί ότι η Κίνα είναι «μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη δυναμική επισκεψιμότητας προς την Ελλάδα. Δυστυχώς, η διατήρηση της βίζας ως προαπαιτούμενου για την επίσκεψη Κινέζων στην Ελλάδα ανακόπτει τη δυναμική αυτή, με αρνητικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία» υπογραμμίζει ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης.

Ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, όπως τονίζει ειδικότερα, «ώστε να αλλάξει η τουριστική πολιτική και να καταργηθεί η βίζα για επισκέπτες από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, οι βαλκανικές χώρες που πρέπει να αποτελούν στρατηγικό στόχο της Ελλάδας». «Στην πρωτοφανή κρίση που ζει η χώρα δεν έχουμε περιθώρια άλλων καθυστερήσεων» καταλήγει στην επιστολή του ο αναπληρωτής περιφερειάρχης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Πηγή: zougla.gr