Έστω και καθυστερημένα, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Η σαφώς ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα Ιταλία, νίκησε με 4-2 στα πέναλτι την Αγγλία (0-0 κ.α.) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro.

Το ματς:

Η… επιθετική μέρα από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή φαίνεται. Μόλις τρία λεπτά κύλησαν στην αναμέτρηση, με την πρώτη μεγάλη φάση να ανήκει στην Ιταλία, καθώς ο Ντε Ρόσι με έναν «κεραυνό» βρήκε το δοκάρι του Χαρτ. Η «απάντηση» για την Αγγλία ήταν ένα σουτ του Τζόνσον, δύο λεπτά αργότερα, το οποίο ανάγκασε τον Μπουφόν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν οι ευκαιρίες αυτές να αναγκάσουν τις δύο ομάδες να… αναθεωρήσουν τις επιθετικές τους βλέψεις, προσέχοντας περισσότερο τα μετόπισθεν.

Στη συνέχεια, τόσο η Αγγλία όσο και η Ιταλία έκαναν πιο προσεκτικές επιθέσεις, προσπαθώντας να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Περίπου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπαλοτέλι είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, αλλά η άμυνα των παικτών του Ρόι Χότζον ήταν σε ετοιμότητα. Από την άλλη, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν να επιδείξουν μόλις μία καλή στιγμή με τον Γουέλμπεκ. Μέχρι να λήξει το πρώτο 45λεπτο, η «σκουάντρα ατζούρα» ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας, με τους Άγγλους να βρίσκονται σε θέση άμυνας.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, η Ιταλία είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ντε Ρόσι απέτυχε. Σαν μην έφτανε αυτό, λίγη ώρα αργότερα η «σκουάντρα ατζούρα» είχε τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Χαρτ και η ατυχία, της το στέρησαν. Η… κατάσταση πολιορκίας στην άμυνα της Αγγλίας διήρκησε μέχρι τα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου 45λεπτου, όταν ο Γιανγκ στο 65’ έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή των Ιταλών.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να έχουν -σχεδόν- συμβιβαστεί με την παράταση. Ωστόσο, σε ένα δίλεπτο το ματς πήγε να πάρει «φωτιά» προς το τέλος, με τον Νοτσερίνο να μην μπορεί να νικήσει τον Χαρτ στο 89’ και τον Ρούνεϊ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να στέλνει την μπάλα άουτ, από καλή θέση. Έτσι, στα 90 λεπτά δεν υπήρξε σκορ (0-0), με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Όπως είναι φυσικό, στην παράταση έπαιξε ρόλο και η κούραση. Οι δύο ομάδες έβγαιναν με δυσκολία στην επίθεση, με την καλύτερη στιγμή να ανήκει στην Ιταλία, ύστερα από μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντιαμάντι, η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Χαρτ. Ομοίως και στο δεύτερο ημίχρονο του έξτρα ημιώρου, αναφορικά με το ροή του ματς, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τζέραρντ, Γιανγκ, Μίλνερ (61’ Γουόλκοτ), Πάρκερ (94’ Χέντερσον), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (61’ Κάρολ).

Στον πάγκο: Γκριν, Μπάτλαντ, Κέλι, Μπέινς, Τζόουνς, Γιαγκέλκα, Ντάουνινγκ, Τσάμπερλεϊν, Ντεφό.

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Αμπάτε (90+1’ Μάτζιο), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι (80’ Νοτσερίνο), Μοντολίβο, Πίρλο, Μπαλοτέλι, Κασάνο (78’ Ντιαμάντι).

Στον πάγκο: Σιρίγκου, Ντε Σανκτίς, Ογκμπόνα, Μότα, Τζιακερίνι, Ντι Νατάλε, Μπορίνι, Τζιοβίνκο, Κιελίνι.

Πηγή: sday.gr