Πιέσεις φέρονται να ασκούν προς τη Λευκωσία οι ευρωπαϊκές αρχές για να δεχθεί δανεισμό από το μηχανισμό στήριξης για όλο το μέγεθος του χρέους της κι όχι μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας, όπως δείχνει να επιθυμεί η κυπριακή κυβέρνηση.

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε ότι η ΕΕ επιθυμεί να δεχθεί η Κύπρος πλήρες πακέτο διάσωσης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πρακτορείο τονίζει, επίσης, ότι η ΕΕ αντιστέκεται στις προσπάθειες της Λευκωσίας να περιορίσει την όποια βοήθεια λάβει από το μηχανισμό στήριξης στα κονδύλια που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος.

Πάντως, στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο Συνδυασμός Μηχανισμού και Διακρατικού Δανείου και το θέμα θα ξεκαθαρίσει τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διέψευσε πληροφορίες περί εκνευρισμού στις Βρυξέλλες για το ενδεχόμενο- η Κύπρος να συνάψει διακρατικό δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Λευκωσία εξετάζει όλες τις επιλογές και θα χειριστεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: skai.gr