Με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Μετά την συνάντηση ο κ. Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει μια κοινή διαπίστωση, ότι αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια επίθεση από τη Νέα Τάξη πραγμάτων. Οι δανειστές έχουν στοχοποίησει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτής της χώρας, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, στα όρια της αντοχής για το μίνιμουμ της δυνατότητας επιβίωσης μέσα στην οικογένεια τους. Έχουν πληρώσει ουσιαστικά το σύνολο των μέτρων που έχει επιβάλλει η τρόικα… Συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή διάλογο προκειμένου από κοινού, συνδικάτα και κόμματα, να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια εθνική λύση».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε ότι ζήτησαν «τη βοήθεια, όπως ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η τάξη η οποία διασαλεύτηκε στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών, του συλλογικού δικαίου. Πληροφορήθηκα ότι πριν λίγο ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας μίλησε για την ένδεια του κράτους που οδηγεί, όπως είπε, στο να μην μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, κυρίως το επίδομα ανεργίας. Το κράτος είναι υποχρεωμένο, το Σύνταγμα το επιβάλλει και τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι αποκλειστικά από πόρους των εργαζομένων. Τα επιδόματα ανεργίας δεν καταβάλλονται από το κρατικό προϋπολογισμό, είναι δικές μας εισφορές που απαιτούμε να δίνονται στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν και τη μεγαλύτερη από όλους ανάγκη.

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Κώστας Τσικρικάς σημείωσε ότι «καλούμε όλα τα ελληνικά κόμματα να αντιδράσουν και να μεταφέρουν μήνυμα στους εταίρους μας της Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλο αυτά τα βάρη γιατί προκαλείται συνολικά οικονομική ερήμωση στη χώρα μας».

Πηγή: skai.gr