Στήριξη στον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι όσο αφορά στην κρίση χρέους παρείχε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξή του στο φύλλο της Τετάρτης της ιταλικής εφημερίδας La Stampa.

Όπως είπε στην εφημερίδα, η Ιταλία θα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο κ. Μόντι προκειμένου να μην είναι η επόμενη χώρα που θα μολυνθεί με την κρίση χρέους. Ωστόσο «αν η χώρα ακολουθήσει τη γραμμή Μόντι δεν θα υπάρξει κανέναν ρίσκο» .

Στο σωστό δρόμο βρίσκεται και η Ισπανία, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Έχει μεν προβλήματα με τον τραπεζικό κλάδο αλλά ο κ. Σόιμπλε είναι σίγουρος ότι η χώρα θα τα λύσει.

Ακόμα άσκησε κριτική στη Γαλλία για την απόφασή της να μειώσει τα όρια συνταξιοδότησης.

O Ιταλός πρωθυπουργος, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του την Τρίτη σε γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι η Ιταλία δεν έχει ανάγκη από σχέδιο διάσωσης για να ξεπεράσει την κρίση χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το βράδυ η Μαρία Φέκτερ, υπουργός οικονομικών της Αυστρίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και η Ιταλία διεθνή βοήθεια. “Μπορεί επίσης να χρειαστεί υποστήριξη» είπε, λόγω των υψηλών επιτοκίων που προσφέρει η Ρώμη για τα ομόλογά της.

Πηγή: skai.gr