Η Μαρία Σαράποβα προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros, επικρατώντας της Πέτρα Κβίτοβα (Νο 4) με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και παράλληλα έγινε το νούμερο ένα στην κατάταξη.

Τις εκπληκτικές της εμφανίσεις στο γαλλικό τουρνουά συνέχισε η Σάρα Εράνι (Νο 22), η οποία προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας στα ημιτελικά της Σαμάνθα Στόσουρ (Νο 6) με 2-1 σετ (7-5, 1-6, 6-3).

Η 25χρονη Ιταλίδα μέχρι την διεξαγωγή του σημερινού ημιτελικού, είχε αγωνιστεί πέντε φορές με την Αυστραλέζα τενίστρια, έχοντας χάσει όλα τα παιχνίδια, ωστόσο κατάφερε και πήρε το πιο σημαντικό. Η Στόσουρ μπορεί να είχε 24 περισσότερα winners από την αντίπαλο της, όμως η Εράνι «μίλησε» στις κρίσιμες φάσεις του αγώνα, ενώ υπέπεσε και σε 27(!) λάθη λιγότερα, πανηγυρίζοντας την πρόκριση σε τελικό Grand Slam για πρώτη φόρα στην καριέρα της. Μάλιστα, αναμένεται να βρεθεί και στην καλύτερη 10άδα μετά το τέλος του τουρνουά, «εξαργυρώνοντας» την πορεία της στη Γαλλία.

Η Μαρία Σαράποβα είναι και επίσημα πλέον η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο και το μόνο που απομένει είναι να τελειώσει το Roland Garros, ώστε να επικυρωθεί και επίσημα η επιστροφή της στο «θρόνο». Η Ρωσίδα δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο του αγώνα κόντρα στην Κβίτοβα και «πέρασε» άνετα στον τελικό σε 1 ώρα και 17λεπτά, παρά το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν ένα πιο αμφίρροπο αγώνα, λόγω και της δυναμικής της Τσέχας αντιπάλου της. Πλέον, η Σαράποβα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει στην ένατη συμμετοχή της στο παριζιάνικο Grand Slam, το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή της και, σίγουρα, θα ήθελε να το πανηγυρίσει εις διπλούν το Σάββατο το απόγευμα στον «μεγάλο» τελικό.

Πηγή: sday.gr