Την ώρα που οι Γερμανοί αρχίζουν να αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους και να ελαστικοποιούν κατ’ ουσία τα κριτήρια βοήθειας για τις ισπανικές τράπεζες, μια κυβέρνηση υπηρεσιακή αποφασίζει κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για χρέη άνω των 3.000 ευρώ και ποινικές διώξεις για τα ποσά άνω των 5.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που η οικονομία έχει καταρρεύσει και οι τράπεζες είναι ανενεργές! Να θυμίσουμε μόνο, ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαγγείλει προστασία για τους ασθενείς φορολογουμένους.

Ο Αντώνης Σαμαράς τι είπε; Ότι όλες οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που έρχονται δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 25% του εισοδήματος του πολίτη. Αντίστοιχα έχει πει και ο Τσίπρας για τις ευρείες κοινωνικές μάζες των χαμηλά αμοιβόμενων. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν μια κυβέρνηση που δεν έχει την πολιτική κάλυψη και είναι υπηρεσιακή να παίρνει τέτοια μέτρα και ξαφνικά να βάζει στο χέρι την περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που εξαιτίας του φαύλου κύκλου της ελληνικής οικονομίας μπορεί να έχουν περιέλθει σε δυσμενή θέση;

Πώς αλήθεια θα γίνουν όλα αυτά, με δίκες-εξπρές; Η μήπως και ο Πάνος Καμμένος δεν προτείνει τις ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις στο δημόσιο των επαγγελματιών ώστε να μπορούν να βγάλουν φορολογικές ενημερότητες για να δουλέψουν; Όλα αυτά δείχνουν, ότι την ώρα που ο κόσμος δεν έχει φάρμακα γιατί και τα ταμεία ξεκληρίστηκαν τόσο από το βάθος της ύφεσης όσο και από την ανύπαρκτη προστασία του κουρέματος, η επιμονή για ακραία μέτρα συνεχίζεται.

Εάν αυτό πρόκειται να σώσει την ελληνική οικονομία από τον βυθό έχει καλώς. Το πιθανότερο όμως είναι να οδηγήσει νερό εκ νέου στο αυλάκι της αντιμνημονιακής ψήφου. Στην μεγάλη εικόνα τώρα. Οι Γερμανοί αναγκάζονται να βάλουν προς το παρόν νερό στο κρασί τους για τις ισπανικές τράπεζες, αφού αποσυνδέουν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τις βοήθειες από την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο. Αυτό όμως σημαίνει ότι ξεκινά και ένας πανευρωπαϊκός μηχανισμός που θα ελέγχει τους τραπεζικούς ομίλους. Και αυτό θα ισχύσει και για τις ελληνικές τράπεζες. Οι τράπεζες δηλαδή δεν κρατικοποιούνται αλλά κοινοτικοποιούνται.

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Πηγή: capital.gr