Η πλειοψηφία των πολιτών Φινλανδίας επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Think If Laboratories που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.819 άνθρωποι, το 56% των φινλανδών εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Αντίθετο με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δήλωσε το 21%, ενώ το 23% των ερωτηθέντων ήταν ουδέτερο.

«Τα ευρήματα είναι ενδεικτικά μίας βαθιάς δυσπιστίας όσον αφορά την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί την οικονομία της», δήλωσε σχετικά με τη δημοσκόπηση ο Γιουχάνα Αουνεσλουόμα, διευθυντής του Δικτύου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

«Η [παραμονή] της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα θα είναι ακριβή. Οι φινλανδοί καταλαβαίνουν ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα έχουν επίσης επίπτωση στα οικονομικά της Φινλανδίας», συνέχισε ο κ. Αουνεσλουόμα, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως «οι φινλανδοί φαίνεται να αρέσκονται στο ευρώ, αλλά ενοχλούνται με μερικά από τα μέλη του».

Σύμφωνα με μία παλαιότερη μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το 58% των πολιτών της βορειοευρωπαϊκής χώρας υποστηρίζουν την παραμονή της Φινλανδίας στην ευρωζώνη.

Πηγή: skai.gr