Έκκληση στους έλληνες εφοπλιστές «να στηρίξουν την πατρίδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» απηύθυνε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2012».

Όπως είπε «σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, από ρευστότητα. Και εσείς οι άνθρωποι της ναυτιλίας μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά στον τομέα αυτό».

Ο κ. Πικραμμένος σημείωσε ότι τα «Ποσειδώνια» είναι ένας θεσμός με διεθνή απήχηση και κύρος, προσθέτοντας ότι «η παρουσία και στα φετινά Ποσειδώνια ενός σημαντικότατου αριθμού εκθετών, καθώς και μεγάλου αριθμού εκπροσώπων από την διεθνή οικονομική, τραπεζική και ναυτιλιακή κοινότητα είναι μια «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική ναυτιλία και κατ’ επέκταση στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όλους τους Έλληνες».

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι την παρούσα περίοδο «έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τους δυναμικούς εκείνους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που καταφέρνουν -μέσα από την επένδυση στην αριστεία, στον υγιή ανταγωνισμό, στην εξωστρέφεια, στους ανθρώπους- να διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας, να δημιουργούν πλούτο και απασχόληση, να επιστρέφουν εισόδημα στην Πατρίδα. Η ναυτιλία υπήρξε ανέκαθεν μια τέτοια δραστηριότητα. Η ναυτιλία είναι συνυφασμένη με τη φύση και τον χαρακτήρα του Έλληνα. Είναι γραμμένη στο DNA μας. Κι έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα».

Χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία αξιόπιστο εταίρο στο παγκόσμιο εμπόριο, τονίζοντας ότι διαδραματίζει παράλληλα καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στο μεταξύ, με αφορμή τα Ποσειδώνια, την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι η ναυτιλία δείχνει τον τρόπο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Πηγή: skai.gr