«Τις τελευταίες πια μέρες έχει διαμορφωθεί ένα επικίνδυνο και αδιέξοδο σκηνικό. Μετά τις οριστικές πλέον και επίσημες θέσεις που έλαβαν τα κόμματα και ιδίως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, δε βλέπω να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Και αυτή η τραγική εμπειρία που έζησε η χώρα τους τελευταίους μήνες, μήνες της ακυβερνησίας, φοβούμαι ότι μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Χαλκίδα.

Όπως είπε «έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό, δήθεν δικομματισμού, ενώ ο λαός με τις επιλογές που έκανε, με την κατανομή των δυνάμεων που κάνει μεταξύ των κομμάτων, μας λέει πως πέρασε η εποχή των μονοκομματικών πλειοψηφιών και των αυτοδύναμων κυβερνήσεων….Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα είναι το ένα πρώτο κόμμα ή το άλλο πρώτο κόμμα. Tο θέμα είναι αν μπορούν τα κόμματα να δώσουν κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι τα κόμματα πρέπει να δώσουν μία «κυβέρνηση ικανή να προστατεύσει τις θυσίες των Ελλήνων» και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ λοιπόν δεν πρόκειται να στηρίξει ή να ανεχθεί κανένα κυβερνητικό σχήμα εάν δεν διασφαλίζεται αυτός ο ενωτικός εθνικός χαρακτήρας. Εάν δεν έχουμε μια κυβέρνηση η οποία ενώνει τους Έλληνες και τους κατευθύνει προς την πρόοδο και την προοπτική, μέσω της εθνικής στρατηγικής που έχουμε προτείνει.

Και που αποτελεί την μόνη σοβαρή βάση συζήτησης και την μόνη σοβαρή βάση συμφωνίας όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Των δυνάμεων της κοινωνίας, της παραγωγής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των τοπικών κοινωνιών, όλου του έθνους. Άρα το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται, όπως έχω πει πολλές φορές, να είναι συμπλήρωμα ‘τσόντα’ κανενός».

Πηγή: skai.gr