Αναστάτωση στην αγορά αλλά και έντονο προβληματισμό προκάλεσε χθες το Bloomberg με την ενέργειά του να αναγράψει στην πλατφόρμα με τους δείκτες του τον όρο «ελληνική δραχμή» και να θέσει εντός παρενθέσεως τη σημείωση «μετά ευρώ».

Το πρακτορείο κλήθηκε να δικαιολογήσει τη στάση του και την απόφασή του. Η απάντηση ήταν ότι «κατά τη συνήθη πρακτική εργασιών το Bloomberg διεξάγει ασκήσεις σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης» και συνέχισε αναφέροντας πως «στο πλαίσιο αυτό το Bloomberg έχει προγραμματίσει μία σειρά διαφορετικών σεναρίων αναφορικά με όλες του τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των υποθέσεων κρατικής χρεοκοπίας και των αλλαγών νομίσματος κάθε κράτους».

Το πρακτορείο κατέληγε ότι «ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ένα αναγνωριστικό τεστ ήταν για λίγο ορατό σε λίγους πελάτες».

Η απόφαση του Bloomberg να «τεστάρει» τον δείκτη της δραχμής ελήφθη σε ένα αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Το συμβάν εκτυλίχθηκε σχεδόν την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε το πρόγραμμα του κόμματος που ηγείται για την ελληνική οικονομία και την επόμενη μέρα της.

Για «προσπάθεια κύκλων των αγορών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοιες τοποθετήσεις ευθυγραμμίζονται σαφώς με την πολιτική των εγχώριων μνημονιακών υποστηρικτών τους και μοναδικό σκοπό έχουν να σκορπίσουν το φόβο στον ελληνικό λαό και να κινδυνολογήσουν μπροστά στις επερχόμενες εκλογές», υπογραμμίζει το κόμμα στην ανακοίνωσή του. Τονίζει ακόμη ότι καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν πρέπει να υπηρετείται πίσω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που, όπως σημειώνει, οδηγούν σε κίνδυνο την κοινωνία και την οικονομία.

Πηγή: skai.gr