Μετά από πολύ καιρό η Κομισιόν ήταν σε θέση να προβεί σε θετικές ανακοινώσεις για την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν επιβεβαίωσε την εκταμίευση από τα κοινοτικά ταμεία 180 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της οδικής αρτηρίας που θα συνδέει την περιοχή του Ακτίου με τον δυτικό άξονα Βορρά-Νότου στην Ελλάδα.

Θα είναι μήκους 48,5 χιλιομέτρων και θα παρακάμπτει τη λίμνη Αμβρακία, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισφέρει επιπλέον 51 εκατ. ευρώ και συνολικά θα δημιουργηθούν περίπου 1000 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, Βαν Λιεροπ, «η απόφαση είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι η λίστα με τα έργα απόλυτης προτεραιότητας που έχουν καταρτίσει οι ελληνικές αρχές εξυπηρετεί το σκοπό της. Ήδη 12 έργα συνολικού κόστους 250 εκατ. ευρώ έχουν ολοκληρωθεί και 12 ακόμη πρόκειται σύντομα να αρχίσουν να κατασκευάζονται».

Ο ίδιος ο επίτροπος χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι σε συνδυασμό με άλλα παρόμοια έργα θα συμβάλλουν στην βελτίωση των βιοτικών συνθηκών των Ελλήνων και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πηγή: skai.gr