Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν ξανά στην πόλη Χούλα, όπου περισσότεροι από 100 πολίτες δολοφονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, είπε στη Φωνή Της Αμερικής την Πέμπτη ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια νυχτερινών βομβαρδισμών από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο ίδιος επεσήμανε ότι λίγο αργότερα ένα αγόρι 14 ετών σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Σούζαν Γκοσέχ, που βρίσκεται στη Δαμασκό, δήλωσε στη Φωνή Της Αμερικής ότι οι παρατηρητές του οργανισμού από τη γειτονική πόλη Χομς ταξιδεύουν προς τη Χούλα για να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για την νέα επίθεση.

Προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών που μετέβη στη Χούλα μετά τις δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν εκεί στις 25 Μαΐου επιβεβαίωσε τις απώλειες, βρήκε αποδεικτικά στοιχεία από πυρά βαρύ οπλισμού και αρμάτων μάχης και κατέγραψε τις μαρτυρίες κατοίκων για εν’ ψυχρώ δολοφονίες από φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς. Περισσότεροι από 100 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε εκείνη την επίθεση.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης ανέφερε την Πέμπτη ότι οι προκαταρτικές έρευνες για τις δολοφονίες τις περασμένης εβδομάδας δείχνουν ότι για τη σφαγή ευθύνονται «ένοπλες ομάδες» και όχι κυβερνητικές δυνάμεις. Ανέφερε ότι τα θύματα ήταν οικογένειες που «αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην εξέγερση κατά της κυβέρνησης».

Πηγή: skai.gr/VOA