“Οι νέοι προτιμούν την ανεργία” είναι ένας από τους τίτλους ειδήσεων, σχετικά με την υπόθεση της εποχικής αγροτικής εργασίας στο Ν. Ημαθίας αλλά και στο Ν. Πέλλας. 
Συγκεκριμένα, πριν λίγο καιρό η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση-πρόσκληση και την έστειλε σε περιφέρειες, δήμους και ΜΜΕ, καλώντας ενδιαφερόμενους ανέργους να δουλέψουν για τέσσερις μήνες στην περιοχή. Η πρόταση ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε τετράμηνη απασχόληση έξι ημερών ην εβδομάδα, με ημερομίσθιο 23 ευρώ, με παροχή και στέγης για όσους το επιθυμούν.

Ωστόσο, φάνηκε πως οι Έλληνες απαξίωσαν να αποδεχτούν την προσφορά εργασίας καθώς ο αριθμός των αιτήσεων τους άγγιξε μόλις τους 27, σε αντίθεση με τους Αλβανούς οι οποίοι ξεπέρασαν το αναμενόμενο αριθμό καθώς οι αιτήσεις τους έφτασαν τις 4.800. Σε μια περιοχή (Ημαθία και Πέλλα), η οποία αποτελεί κατ΄εξοχήν κέντρο παραγωγής αλλά και διακίνησης ροδάκινου και χρειάζεται πολλά χέρια για εργασία, όπως επίσης, σε μια εποχή που η ανεργία έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτη στις νέες κυρίως ηλικίες και στην περιοχή μας αυτό είναι έντονα αισθητό, κανείς δεν περίμενε ότι η ανταπόκριση των νέων άνεργων Ελλήνων θα είναι αμυδρή.
Λ.Μ
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα