Είναι μία υπέρτατη στιγμή της δημοκρατίας, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 231o εκλογικό τμήμα Ιωαννίνων.
Ο κ. Παπούλιας τόνισε πως ο πολίτης με την ψήφο του «επιλέγει για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του, για το μέλλον της πολιτείας». Υπογράμμισε ακόμα πως πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει από την επομένη των εκλογών.  

«Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας» δήλωσε από την Κυψέλη ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε πως ο καθένας θα πρέπει να σταθμίσει σήμερα ποιες είναι οι επιλογές και ποια θα είναι η πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έχουμε σύντομα κυβέρνηση.

«Ψηφίζουμε για την πορεία και τη φυσιογνωμία της χώρας μετά το 1974», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση. «Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα», εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος.

«Μιλήσαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια, οι πολίτες γνωρίζουν πλήρως τις καταστάσεις, τα προβλήματα και τους κινδύνους», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα προσδιορίσει και τη χώρα.

Από το Καλέντζι της Αχαΐας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει προοδευτικό μήνυμα και να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για να μην χαθούν οι θυσίες του.

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, δρόμο δύσκολο για να ορθοποδήσει η χώρα, για να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη, χωρίς εξαρτήσεις, ελεύθερη», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ο ελληνικός λαός ψηφίζει σήμερα για το μέλλον των παιδιών του», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο.

Ο λαός ψηφίζει «για σταθερότητα, ανάπτυξη, ασφάλεια και δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Στο 342ο εκλογικό τμήμα της Α’ Θεσσαλονίκης ψήφισε το πρωί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

Έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι τον Ιούνιο και τους επόμενους μήνες έρχεται νέα θύελλα, δήλωσε από την πλευρά της η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ψήφισε στο από το 1ο Λύκειο Πετρούπολης.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «μεγάλη παγίδα» όσα λένε τα άλλα κόμματα αναφορικά με την διαφύλαξη μισθών και συντάξεων. Με το ΚΚΕ ισχυρό υπάρχει ελπίδα, δήλωσε ακόμα.

Μετά από 2,5 χρόνια βαρβαρότητας η δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο λαός θα στείλει από την κάλπη ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, για να γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω του τις δυνάμεις της καταστροφής, πρόεθεσε ο κ. Τσίπρας.

Να προσέλθουν στην κάλπη με λογική και όχι με θυμό ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης από τους πολίτες, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν με όσα περιθώρια λογικής τους έχουν αφήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε όλοι αποφασισμένοι η ψήφος μας να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τον τόπο», δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη. «Χωρίς αρχηγό, ζητάμε όλοι, ίσοι μεταξύ ίσων, την επιλογή σας και την ψήφο σας», τόνισε ακόμα.

«Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν για να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή και η κοινωνία όρθια» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι ο λαός σήμερα θα αποφασίσει πως θέλει να πορευθεί η Ελλάδα και η κοινωνία.

«Σήμερα είναι γιορτή δημοκρατίας» δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

«Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στη ζωή μας» πρόσθεσε.

«Αν ο κάθε πολίτης κάνει ό,τι λεει η καρδιά του, αν κάνει ό,τι θεωρεί σωστό, χωρίς μικροϋπολογισμούς, θα βγει σωστό αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 114ο εκλογικό τμήμα στο Παγκράτι.

Πηγή: skai.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα