Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ξεκίνησε ταξίδι εννέα ημερών σε τουλάχιστον επτά χώρες όπου θα συζητήσει θέματα που αφορούν την παγκόσμια υγεία, την πράσινη ενέργεια, την ελευθερία του διαδικτύου, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το Μεσανατολικό.

Πρώτη στάση της κ. Κλίντον είναι η Κοπεγχάγη, όπου η υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με Δανούς αξιωματούχους ενώ θα συμμετέχει και σε μια εκδήλωση για την προώθηση των πράσινων τεχνολογιών. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Όσλο της Νορβηγίας, την 1η Ιουνίου, όπου θα έχει συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ θα είναι η βασική ομιλήτρια σε συνέδριο για την παγκόσμια υγεία.

Στις 3 Ιουνίου, η κ. Κλίντον θα βρίσκεται στη Στοκχόλμη για συνομιλίες με αξιωματούχους για ευρεία γκάμα θεμάτων και στη συνέχεια θα μεταβεί στην περιοχή του Καυκάσου και συγκεκριμένα στις χώρες Αρμενία, Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν, από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουνίου, όπου θα έχει διαβουλεύσεις για την περιφερειακή ασφάλεια, την δημοκρατία και την οικονομική ανάπτυξη.

Η κ. Κλίντον θα ολοκληρώσει το ταξίδι της με επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πηγή: skai.gr/VOA