Επένδυση Σαββίδη, αδειοδότηση, θέμα προπονητή και γρήγορος αγωνιστικός σχεδιασμός είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος την επομένη από το φινάλε των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ.

Εδικά μετά την εξέλιξη που είχαν τα πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Ο “Δικέφαλος” καλείται να δώσει μέσα Ιουλίου τα πρώτα επίσημα ματς της νέας σεζόν και άρα υφίστανται κάποια ζητήματα που “φωνάζουν” πως πρέπει να “τρέξουν”. Κατ’ αρχήν ο αγωνιστικός σχεδιασμός, αφού εκτός του ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει νωρίτερα προετοιμασία, είναι δεδομένο πως κάποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν.

Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς και τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις στο EURO, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στον ΠΑΟΚ πρέπει να βιαστούν, ώστε η ομάδα να μην πάει “γυμνή” στα παιχνίδια του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League. Οσο και αν ο αντίπαλος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο “Δικέφαλος” αναμένεται να είναι χαμηλής δυναμικότητας αυτό δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα που δεν επιτρέπουν στους επιτελείς του ΠΑΟΚ να απορροφηθούν την τωρινή περίοδο αποκλειστικά σε αυτό το ζήτημα. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός θα γίνει σε συνεργασία με τον προπονητή, άρα οι επιτελείς του “Δικεφάλου” θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την σχέση τους με τον Λάσλο Μπόλονι και αν θα συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας.

Σοβαρά υπ’ όψιν στην απόφαση για το θέμα προπονητή θα πρέπει να ληφθεί, φυσικά, το μοντέλο που θα ακολουθήσει -ανεξαρτήτως επένδυσης Σαββίδη- από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ. Οι “ασπρόμαυροι” θα αρχίσουν σιγά σιγά να βασίζονται σε νεαρούς παίκτες, οπότε όποιος και να καθίσει στην άκρη του πάγκου επιβάλλεται να είναι “ψημένος” σε τέτοιες συνθήκες εργασίας.

Αδειοδότηση και Σαββίδης

Τα… ντέρμπι, όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους δύο ακόμη “καυτά” θέματα. Της αδειοδότησης εν όψει της επόμενης περιόδου και της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη, δύο ζητήματα τα οποία συνδέονται, αφού η συμφωνία για εκταμίευση δανείου ύψους 2 εκ. ευρώ από την πλευρά του ομογενή επιχειρηματία θα χρησιμοποιηθεί ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΟ που θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων.

Επίσης, τα χρήματα που αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πιθανό να “επηρεάσουν” τον προγραμματισμό εν όψει της επόμενης περιόδου, με δεδομένο πως θα βοηθήσουν ώστε να αποκτηθούν παίκτες που θα ενισχύσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και που θα καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν με τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται.

Σνάουτσνερ

Ο Πολωνός μπακ είπε αντίο στην Τούμπα και όπως φάνηκε και από τα μηνύματα που έφτασαν στο olaPAOK.gr, ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν στέκεται μόνο στην ποδοσφαιρική αξία ενός ποδοσφαιριστή, αλλά και στις ηθικές αξίες που τον διέπουν. Πράγμα που αποδεικνύει, εκτός των άλλων, πως οι φίλαθλοι του “Δικεφάλου” μετρούν την προσφορά όχι μόνο από την παρουσία κάποιου ποδοσφαιριστή εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Πηγή: olapaok.gr