Ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα και πάλι από την Τούμπα και άφησε τον ΠΑΟΚ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Φυτανίδης πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 12′. Τρία δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο δικέφαλος του βορρά στο τέλος του πρώτου γύρου οδηγούσε την κούρσα των πλέι οφ, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατέκτησε άλλο βαθμό και τερμάτισε στην τελευταία θέση. Αντίθετα οι Περιστεριώτες νίκησαν για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ στην τούμπα τη φετινή σεζόν (η πρώτη στο Κύπελλο) αποφεύγοντας τον πάτο και την έναρξη της προετοιμασίας από νωρίς τον Ιούνιο.

Ο Ατρόμητος μπήκε από την αρχή δυνατά και έδειξε τις διαθέσεις του να “χτυπήσει” το ματς, καθώς ο στόχος του δεν ήταν άλλος από την αποφυγή της τελευταίας θέσης στα πλέι οφ. Με πίεση ψηλά οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και στο 12′ κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Φυτανίδη. Ο Επστάιν εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Ελληνας αμυντικός χωρίς ιδιαίτερη πίεση με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι ήταν αρκετά προβλέψιμο στο παιχνίδι του, καθώς προσπαθούσε μόνο από τα αριστερά να αναπτυχθεί με τους Λίνο, Νιμανί και Σταφυλίδη. Η μπάλα πήγαινε στην περιοχή του Ιτάνζ μόνο με σέντρες, ωστόσο αυτά τα γεμίσματα αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Ατρομήτου.

Οι φιλοξενούμενοι γυρνούσαν την μπάλα και όποτε μπορούσαν έφευγαν στην αντεπίθεση. Μάλιστα στο 40′, μετά από λάθος του Λάζαρ ο Καραμάνος απείλησε με μακρινό σουτ, με τον Κρέσιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και άγγιξε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, αλλά ο Γιαννούλης πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα στο γυριστό σουτ του Γιάννου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παπάζογλου να παίρνει τη θέση του Γιάννου. Ο υψηλόσωμος επιθετικός τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και ο Αθανασιάδης μετατέθηκε πίσω του. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεζε συνεχώς την άμυνα του Ατρομήτου. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που δεν διορθώθηκε ούτε μετά την είσοδο των Ιγκλέσιας, Αθανασίου.

Οι “κυανόλευκοι” ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι στο δεύτερο μέρος. Ο Αθανασιάδης αρχικά στο 49′ και στη συνέχεια στο 73′ “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ιτάνζ, ενώ στο 76′ ο Σταφυλίδης… μιμήθηκε τον συμπαίκτη του στέλνοντας την μπάλα στο ίδιο σημείο.

Παρά την πίεση και τις 23 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ και έτσι γνώρισε την 3η σερί ήττα του και έμεινε στην τελευταία θέση.

Πηγή: novasports.gr