Αποθεώθηκαν μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού Πειραιώς από τους μαθητές του ελληνικού σχολείου Alphington Grammar το οποίο επισκέφτηκαν. Την αποστολή καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης που τόνισε ότι η παρουσία του Ολυμπιακού στην Αυστραλία δίνει μεγάλη χαρά στην ομογένεια που φιλοξενεί την πιο ένδοξη ομάδα της Ελλάδας.

«Για μας δεν αντιπροσωπεύετε μόνο ένα ένδοξο σωματείο αλλά την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Παπαστεργιάδης που τους πρόσφερε και αναμνηστικά. Χθες βράδυ, η αποστολή ξεφάντωσε στο κέντρο «Κίνηση» μαζί με εκατοντάδες ομογενείς με τον Μιραλάς να ξεχωρίζει στο ζεϊμπέκικο!

Νωρίτερα χθες, παρουσία δεκάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στη Μελβούρνη στο γήπεδο της «Ελλάς Μελβούρνης». Οι ομογενείς περίμεναν ως το τέλος της, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες με τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία και να πάρουν αυτόγραφα.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ γιατί υπάρχουν πολλοί οπαδοί μας σε τόσο μακρινή απόσταση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο γι΄ αυτούς, παίζοντας ένα καλό αγώνα». Ο ομογενής τεχνικός της Μέλμπουρν Βίκτορι, με την οποία θα αγωνιστεί το Σάββατο σε φιλικό αγώνα, ‘Αγγελος Ποστέκογλου στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είμαι στην ομάδα μόνο για λίγες εβδομάδες, αλλά είναι συναρπαστικό που το πρώτο μου παιχνίδι είναι απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο. Πολύς κόσμος θα έρθει να τους δει και πολλοί θα είναι περίεργοι να παρακολουθήσουν και μας. Είμαι ελληνικής καταγωγής, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι η ομάδα που υποστηρίζω και θα ήθελα να τους κερδίσουμε» τόνισε ο τεχνικός της Μέλμπουρν Βίκτορι.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων του Ολυμπιακού παίκτες του επισκέφθηκαν σήμερα το ελληνικό ίδρυμα «Αγάπη» για παιδιά με ειδικές ανάγκες ενώ αύριο (Σάββατο) θα καταθέσουν και στεφάνι σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Πηγή: novasports.gr