Εκλογικές αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα εκτός Ελλάδας και Γαλλίας σε Ιταλία, Γερμανία, Αρμενία και Σερβία.Θετικό αποτέλεσμα για την κεντροαριστερά, και ειδικά για το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αναμένεται στις τοπικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα και αύριο στην Ιταλία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, ήττα αναμένεται να υποστεί η κεντροδεξιά του Μπερλουσκονι.

Οι βουλευτικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν αποτελούν τεστ για την πορεία των Ελεύθερων Δημοκρατών, εταίρων της κυβέρνησης Μέρκελ. Εκτιμάται ότι εάν δεν παραμείνουν στο τοπικό κοινοβούλιο, θα δημιουργηθεί ένα αρνητικό προηγούμενο για την ψηφοφορία στη Ρηνανία την επόμενη εβδομάδα.

Βουλευτικές εκλογές και στην Αρμενία, για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου. Είναι οι πρώτες εκλογές μετά τις προεδρικές του 2008, τα αποτελέσματα των οποίων προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και διαδηλώσεις, που κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία με 10 νεκρούς.

Τέλος, στη Σερβία διεξάγονται τριπλές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, πρωθυπουργού και τοπικών αρχόντων. Εκτιμάται ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αναμένεται να συγκεντρώσει τις ψήφους που χρειάζεται για να σχηματίσει μόνο του κυβέρνηση.

Πηγή: skai.gr