Την υπέρβαση πήγε να κάνει η εθνική ομάδα αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 2-1 από τη Λιθουανία στην αναμέτρηση-πλέι οφ και το όνειρο για επιστροφή της στην 2η κατηγορία του Κυπέλλου Ντέιβις πήρε παράταση για ένα χρόνο. Η Εθνική κοίταξε στα μάτια τη Νο 1 ομάδα της 3ης κατηγορίας και αφού έδωσε μεγάλη μάχη στα χωμάτινα γήπεδα του Κέντρου Αντισφαίρισης της Σόφιας, λύγισε στο Διπλό.

Η συνάντηση ξεκίνησε καλά για την ελληνική ομάδα με τον Θόδωρο Αγγελίνο να επικρατεί ύστερα από αγώνα-θρίλερ του ΛαουρίναςΓκριγκέλις, Νο 193 στον κόσμο, με 7-5, 6-7(8), 6-4. Στο δεύτερο παιχνίδι του Μονού ο Πάρις Γεμουχίδης κόντραρε όσο μπορούσε τον ΡικάρνταςΜπεράνκις, Νο 177 στον κόσμο, πριν υποκύψει με 7-6(4), 6-3.

Ο Αγγελίνος, κατάκοπος από τον 3ωρο αγώνα του στο Μονό, δεν έπαιξε στο Διπλό. Στη θέση του αγωνίστηκε ο 17χρονος, Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος μαζί με τον Γεμουχίδη ηττήθηκαν από τους Μπεράνκις, Γκριγκέλιςμε 6-2, 7-5. Εκτός από τη Λιθουανία, στην 2η Κατηγορία του Κυπέλλου Ντέιβις (Ευρωαφρικάνικη Ζώνη) ανέβηκε και η οικοδέσποινα Βουλγαρία.

Πηγή: novasports.gr