Μία ενδεκάδα Λαρισαίων επιχειρηματιών γνωστοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το πλάνο της για την επόμενη ημέρα της ΑΕΛ μετά την απόφαση του Κώστα Πηλαδάκη να αποχωρήσει από τη θεσσαλική ΠΑΕ.

Βασικός άξονας του σχεδίου τους, που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο AEL FC Arena, είναι η ενεργός συμμετοχή του κόσμου, που τον καλούν να στηρίξει οικονομικά την ομάδα ώστε να εξυγιανθεί, κάτι που -όπως ανέφεραν- μπορεί να γίνει σε τρία με πέντε χρόνια. Το χρέος, όπως έχει αναφέρει ο Πηλαδάκης, αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε πως αν είναι μεγαλύτερο, θα καλύψει ο ίδιος τη διαφορά.

Οι επιχειρηματίες σημείωσαν πως ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει καταβάλοντας το περισσότερο ως 3.000 ευρώ. Ως αντάλλαγμα θα παίρνει μετοχές της ΠΑΕ αλλά και εισιτήρια διαρκείας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η ΠΑΕ θα είναι βιώσιμη με περίπου 2.500 διαρκείας με εύρος τιμών από 150 ως 1.000 ευρώ.
Φυσικά, θα γίνει οικονομικός έλεγχος προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο, ενώ στο μέλλον θα δοθούν περισσότερες λεπτομέριες για το εγχείρημα.

Πάντως, η αλήθεια είναι πως οι Λαρισαίοι φίλαθλοι είχαν περισσότερες προσδοκίες από τους επιχειρηματίες και τους απογοήτευσε το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να τακτοποιηθούν οι οφειλές. Επίσης, η αναφορά ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η άνοδος μπορεί να μην έρθει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη σεζόν, δεν ήχησε ευχάριστα. Συν τοις άλλοις, το συγκεκριμένο εγχείρημα φαίνεται να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο μιας και στα οικονομικά δεδομένα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι εκκρεμότητες με το γήπεδο.
Από εκεί και πέρα, στην παρουσίαση του πλάνου παραβρέθηκε και μίλησε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Λουκάς Σάββα που μετέχει στην κίνηση όπως και οι Κώστας Νανούλης, Κώστας Μανιάτης, Δημήτρης Βορτσίδης, τα αδέρφια Δημήτρης και Βαγγέλης Παπαλέξης, Γιάννης Μπιώτης, τα αδέρφια Δημήτρης και Σιδέρης Μαρούδας και Γιάννης Ευαγγέλου.

Επιμέλεια: Κώστας Φόλλας

Πηγή: novasports.gr