“Θέλω να είμαι ο πρόεδρος της συσπείρωσης. Οι Γάλλοι έχουν εναντιωθεί ο ένας στον άλλον, έχουν διαιρεθεί, θέλω να τους επανενώσω. Αυτό είναι το νόημα της αλλαγής που προτείνω”, τόνισε ο Ολάντ κατά την έναρξη του διαλόγου.

«Εγώ έχω ένα πειστήριο για το πνεύμα αυτής της συσπείρωσης: δεν υπήρξε ούτε μία βιαιότητα κατά τη διάρκεια της πενταετίας μου», απάντησε ο Σαρκοζί. «Υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για συσπείρωση κι εκείνοι που την έχουν κάνει πράξη», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Σαρκοζί τόνισε πως ο αντίπαλός του δεν είναι ο κατάλληλος να προβάλει ως συσπειρωτής, διότι επέτρεψε στους δικούς του να επιτεθούν στον απερχόμενο πρόεδρο, να τον συγκρίνουν με τον Αμερικανό χρηματιστή Μάντοφ, ή να συγκρίνουν ορισμένες από τις συγκεντρώσεις του με τις εκδηλώσεις των Ναζί στη Γερμανία, ή του Φράνκο στην Ισπανία.

«Κύριε Σαρκοζί δεν πείθετε να παριστάνετε το θύμα», απάντησε ο Ολάντ, καταδικάζοντας ταυτόχρονα «κάθε υπερβολή».

Εν  συνεχεία, οι δύο αντίπαλοι στράφηκαν στην οικονομική κατάσταση, με τον Ολάντ να επιτίθεται για την αύξηση της ανεργίας στη διάρκεια της θητείας του Σαρκοζί, συγκρίνοντάς τη με τη Γερμανία: «η ανεργία μας αυξήθηκε, η ανταγωνιστικότητά μας υποβαθμίσθηκε και η Γερμανία τα καταφέρνει καλλίτερα από εμάς», τόνισε.

«Η Γερμανία εφήρμοσε την αντίθετη πολιτική από αυτή που εσείς προτείνετε στους Γάλλους. Η Γερμανία έκανε αυτά (…) που εσείς αρνείσθε να κάνετε…πολύ φοβούμαι πως το επιχείρημα αυτό γυρνά επικίνδυνα εναντίον σας», απάντησε ο Σαρκοζί.

«Για εσάς, τίποτε δεν έχετε κάνει λάθος. Για ό,τι και να γίνεται, εσείς είσθε ευχαριστημένος», τόνισε ο Ολάντ. «Είναι ψεύδος» αντέκρουσε ο Σαρκοζί, τονίζοντας πως θα απαντήσει κατάλληλα στην τελευταία αυτή κατηγορία του αντιπάλου του.

Πηγή: skai.gr